Прогноза за времето през уикенда

Прогноза за времето през уикенда

СПОДЕЛИ
Бургас /Снимка: На Морето.бг
06.06.2020 г.

В събота облачността ще е разкъсана до значителна, с повече слънчеви часове над североизточната половина от страната. Преди пладне превлявания от дъжд ще има в югозападните и западните райони, а след пладне на отелни места в Централна България и планинските райони, когато валежите ще са по-интензивни и придружени от гръмотевици. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е от югоизток-юг-югозапад, слаб до умерен, след пладне – умерен, в Източна България – умерен до силен и поривист. Минималните температури ще са между 12 и 17 градуса, а максималните – между 24 и 29 градуса.

В неделя на много места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, по-интензивни и придружени от гръмотевици около и след пладне в Западна и Централна България, има условия за локални градушки. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е от югоизток-юг-югозапад, слаб до умерен, след пладне – умерен и поривист. Минималните температури ще са между 11 и 16 градуса, а максималните – между 24 и 29 градуса.

В понеделник преди пладне облачността над страната ще е незначителна до ясно. След пладне ще се развива купеста, а над планинските райони до купесто-дъждовна, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Вятърът ще е от югозапад-запад-северозапад, слаб до умерен, по Черноморието – от югоизток-юг, умерен. Минималните температури ще са между 11 и 16 градуса, а максималните – между 26 и 31 градуса.

avatar