Прогноза за времето през уикенда /14 -16 август/

Прогноза за времето през уикенда /14 -16 август/

СПОДЕЛИ
Бургаският плаж /Снимка:На Морето.бг
14.08.2020 г.

В петък преди пладне облачността над страната ще е незначителна до ясно. Около и след пладне в западните, планинските и на места в североизточните райони от страната облачността ще се увеличи и в общата облачна маса ще се развият купесто-дъждовни ядра, от които ще превали краткотраен дъжд, на места придружен от гръмотевици. Видимостта ще бъде добра, сутринта на места в югоизточните райони временно намалена от димка, в комбинация с ниска слоеста облачност. Намалена видимост и при валеж. Вятърът ще е слаб до умерен, от югоизток-юг. Минималните температури ще са между 16 и 21 градуса, а максималните – между 28 и 33 градуса.

15.08.2020 г.

В събота облачността над страната ще е по-често значителна, а по Черноморието разкъсана до незначителна. Още в сутрешните часове в западната половина от страната облачността ще започне да се увеличава и в общата облачна маса ще се развият мощни купесто-дъждовни ядра, от които ще има превалявания от дъжд, на места по интензивни и придружени от гръмотевици. Има условия за локални градушки. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е слаб до умерен, от югоизток-юг, по Черноморието – умерен до засилен. Минималните температури ще са между 16 и 21 градуса, а максималните – между 28 и 33 градуса.

16.08.2020 г.

В неделя облачността над Западна и Централна България ще е разкъсана до значителна, с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, а над крайните източни райони – до незначителна. Започналите предния ден в Западна България валежи, с временни прекъсвания ще продължат през целия ден, като валежната зона през деня постепенно ще се измести на югозапад. Привечер към полунощ валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъса до незначителна. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е слаб до умерен, от изток-югоизток, по Черноморието от изток – умерен до засилен. Минималните температури ще са между 15 и 20 градуса, а максималните – между 26 и 31 градуса.

avatar