Прогноза за времето през почивните дни /7 – 9 август/

Прогноза за времето през почивните дни /7 – 9 август/

СПОДЕЛИ
07.08.2020 г. /Карти:af.armf.bg

В петък сутринта в Западна България облачността ще се увеличи, в общата облачна маса ще започнат да се развиват купесто-дъждовни ядра, от които ще вали дъжд, придружен от гръмотевици. След обед и привечер там на места валежите ще са доста интензивни и дъждът ще бъде примесен с град. Над останалата част от страната времето ще е слънчево и горещо. Вятърът ще е слаб до умерен, от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 15 и 20 градуса, а максималните – между 30 и 35 градуса, в Западна България и по Черноморието – между 27 и 30 градуса.

08.08.2020 г.

В събота в Западна България валежите с времени прекъсвания ще продължат, като валежната зона през деня постепенно ще се измести на югозапад. След обед и в Централна България облачността ще се увеличи, но тя ще е предимно от средния и високия етаж и там валежи не се очакват. Вятърът ще е умерен, от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 15 и 20 градуса, а максималните – между 30 и 35 градуса, в Западна България и по Черноморието – между 27 и 30 градуса.

09.08.2020 г.

В неделя до обед над страната ще преобладава слънчево време. След обед в Западна и Централна България облачността ще се увеличи, в общата облачна маса ще започнат да се развиват купесто-дъждовни ядра, от които ще вали дъжд, придружен от гръмотевици. Има условия за локални градушки. Вятърът ще бъде умерен, в Източна България и по билата на планините силен и поривист, от североизток-изток. Минималните температури ще са между 15 и 20 градуса, а максималните – между 30 и 35 градуса, в Западна България и по Черноморието – между 26 и 29 градуса.

avatar