Прогноза за времето през почивните дни

Прогноза за времето през почивните дни

СПОДЕЛИ

За предстоящата поредица от почивни дни по повод Трети март, ще се радваме на хубаво време.

В събота ще преобладава облачно време. На места ще има и слаби превалявания, предимно от дъжд, в планините над 1800 м – от сняг.

В Източна България вятърът ще се ориентира от изток-североизток и с него ще проникне студен въздух; на запад преди обяд вятърът ще е все още северозападен, до умерен.

В неделя облачността ще е по-често значителна, но без съществени валежи. Температурите още ще се понижат и сутрешните ще са предимно между минус 2° и 3°, а дневните – между 5° и 10°, в северозападните райони, където вятърът отново ще се обърне от запад, до 12°-13°.

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Сутрешните температури ще са по-ниски, но през деня вятърът ще се ориентира от югозапад и ще започне бързо затопляне. Максимални температури – предимно между 13° и 18°.

Около 5-6 март ни очакват температури над 20 градуса.

Около и малко над нормата ще са температурите през целия месец, по-високи ще бъдат през първото десетдневие, след което ще настъпи динамичен период.

Към края на второто десетдневие времето ще се стабилизира, вероятност за превалявания има в периода 22-23 март, както и в края на месеца

avatar