Прогноза за времето през почивните дни

Прогноза за времето през почивните дни

СПОДЕЛИ
Бургас /Снимка :На Морето.бг

През почивните дни ще има временни, но значителни увеличения на облачността. На отделни места ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг.

11.01.2020 г. / Карта:af.armf.bg

В събота преди пладне облачността над страната ще е незначителна до ясно. След пладне от запад на изток ще започне процес на увеличение на облачността, който бързо ще обхване цялата страна, като вечерта и през нощта на изолирани места ще превали слаб дъжд.Ше остане сравнително топло за периода, но с усилване на вятъра от северозапад, за кратко ще проникне по-студен въздух.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е map3_2.jpg
12.01.2020 г. / Карта:af.armf.bg


В неделя преди пладне облачността в южните и източните райони ще е все още значителна, но след пладне и там ще се разкъса и намалее. Вятърът ще е от запад, слаб; в източните райони от север-североизток, до умерен, временно поривист. Минималните температури ще са предимно между -5 и 0 градуса, а максималните – между 4 и 9 градуса.

В началото на следващата седмица отново ще се установи предимно слънчево и спокойно време. Ще започне ново затопляне. На места по поречието на Дунав, в котловините и низините, преди обяд ще бъде с намалена видимост, а температурите в тези райони ще остават по-ниски.

avatar