Прогноза за времето до края на седмицата/16 – 21 септември/

Прогноза за времето до края на седмицата/16 – 21 септември/

СПОДЕЛИ
Снимка:На морето.бг

Дневните температури ще се понижат съществено в края на тази седмица,съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

16.09.2020 г. / Прогнозни карти :af.armf.bg

В сряда над страната ще има незначителна облачност, с временни увеличения над източните и планинските райони. Видимостта ще бъде добра. Вятърът ще е от североизток-изток-югоизток, слаб до умерен, в източните и планинските райони, умерен до засилен, с пориви до силен. Минималните температури ще са между 12 и 17 градуса, а максималните – между 27 и 32 градуса.

17.09.2020 г.

В четвъртък ще преобладава слънчево време с висока и средна облачност над Западна България. Вятърът ще бъде от североизток, предимно слаб. Температурите ще останат без съществена промяна.

18.09.2020 г.

В петък, с преминаването на студен атмосферен фронт, от запад на изток ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на места, главно в Западна и Централна България, ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България – от север-североизток, ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух.

В събота облачността над Западна България бързо ще намалее до слънчево, на изток през по-голямата част от деня ще остане със значителна облачност, почти без валежи; до вечерта и там облачността ще намалее. Дневните температури ще се понижат съществено, максималните ще бъдат между 19° и 24°. Ще започне понижение и на минималните температури.

В неделя и през първите два дни от следващата седмица ще бъде предимно слънчево. Сутрин ще е още по-хладно, с минимални температури към вторник между 6° и 11°, дневните – слабо ще се повишат.

avatar