Пристигна новата пратка с ваксината на Pfizer

Пристигна новата пратка с ваксината на Pfizer

СПОДЕЛИ
Снимка:БГНЕС

Пристигнаха  още 18 720 дози от ваксината срещу COVID-19 на „Пфайзер“ и „Бионтех“.

Това е трета пратка с ваксини, след като първите 9750 дози, които бяха достатъчни за ваксинирането на около 5 хил. души, беше доставена на Коледа. Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев посрещна ваксините и увери,че ще има достатъчно от препарата за всички желаещи.

Поредната пратка с ваксини на Пфайзер беше посрещната рано сутринта .Въпреки,че доставката е с по-малко количество от очакваното в средата на следващия месец броят на ваксините ще бъде компенсиран. Доц. Кунчев увери,че има достатъчно заделени дози за реимунизация на лицата, на които им е поставена първата ваксина. А нови ваксинации ще се правят само когато има сигурност,че втората доза е на лице. 

Според главния държавен здравен инспектор след март, април, може да започне имунизацията на всички желаещи българи. Във връзка с организацията на изборния процес доц. Кунчев съобщи, че може да се осигури ваксиниране за хората от подвижните секции. По думите му те ще са малко над 2000 души .Какви изисквания да се поставят към хората от подвижните секции обаче ще е е решение на Централната избирателна секция, допълни Кунчев.

avatar