Предстои захлаждане, но за кратко

Предстои захлаждане, но за кратко

СПОДЕЛИ
13.04.2020 г.

В понеделник преди пладне облачността над страната ще е незначителна, до ясно. След пладне, отначало в северозападната половина, а вечерта над цялата страна ще има разкъсана, временно до значителна средна и висока облачност.
Над Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър.Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, а максималните – между 19 и 24 градуса, в крайните източни райони – между 14 и 19 градуса.

14.04.2020 г.

Във вторник сутринта вятърът ще е все още от югозапад, ще е топло: минималните температури ще са между 8° и 13°, максималните – между 18° и 23°. Облачността ще се вплътни. След обяд и през нощта срещу сряда от северозапад на югоизток на много места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Температурите бързо ще се понижат и на места във високите полета в Западна България дъждът ще се примесва със сняг.

15.04.2020 г.

В сряда валежите бързо ще спрат, облачността ще се разкъса, а по-късно през деня и ще намалее. Вятърът ще отслабне, ще бъде от север-северозапад. Ще бъде доста хладно; минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните – между 8° и 13°.

В четвъртък сутринта ще е студено, минималните температури ще са около нулата. През деня ще бъде слънчево и почти тихо и ще започне затопляне.

avatar