Представиха нови доказателства по импийчмънта на Тръмп

Представиха нови доказателства по импийчмънта на Тръмп

СПОДЕЛИ

Демократите от Камарата на представителите в американския Конгрес представиха нови доказателства по процеса за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, които ще изпратят в Сената, предаде CNN.

Става дума за показания на Лев Парнас – задържания съдружник на адвоката на Тръмп Рудолф Джулиани. Той е предоставил на комисията по разузнаване към Камарата на представителите писмени бележки и текстови съобщения. Те добавят още подробности по темата за натиска срещу Украйна да разследва политически опоненти на Тръмп.

От документите става ясно, че Парнас се е опитвал да организира среща между Джулиани и украинския президент Володимир Зеленски и да установи контакти с членове на неговото правителство.

Камарата на представителите огласи някои от документите, предоставени от Парнас. Сред тях е писмо от Джулиани с искане за среща с вече избрания президент Володимир Зеленски, в което той уверява, че работи “със знанието и съгласието на президента” . Има и съобщения от комуникацията на Парнас с хора от кръга на Зеленски, от които се вижда, че той е настоявал за среща между Зеленски и Джулиани и е предоставял негативна информация за бившия вицепрезидент Джо Байдън и неговия син Хънтър Байдън.

avatar