Председателят на американския Конгрес :Тръмп е слугинята на Путин /ВИДЕО/

Председателят на американския Конгрес :Тръмп е слугинята на Путин /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Председателят на конгреса Нанси Пелоси нарече действащия президент на САЩ Доналд Тръмп „слугинята“ на руския президент Владимир Путин.

Липсата на активни действия на президента може да бъде свързана с това, че Москва има някакъв компромат срещу Тръмп, който го прави “слугиня на Путин”, каза Пелоси в свое интервю за американската телевизя CBS.

Точното изказване на Пелоси вижте след 11- та минута във видеото:


Камарата на представителите в САЩ ще пристъпи тази седмица към процедура по импийчмънт на президента републиканец Доналд Тръмп, обяви председателката на доминираната от демократите долна камара на Конгреса Нанси Пелоси.

Преди това Камарата на представителите все пак ще поиска от вицепрезидента Майк Пенс и членовете на кабинета да се позоват на 25-ата поправка от американската конституция и да обявят Тръмп за негоден да заема президентския пост.

Основанието е, че Тръмп, който отказваше да признае загубата си от демократа Джо Байдън на президентските избори през ноември, е подбудил свои поддръжници да нахлуят на Капитолия в сряда с необоснованите си твърдения, че изборната победа му е била отнета.

В писмо до колегите си от Камарата на представителите нейната председателка пише, че долната камара на Конгреса ще действа с тържественост, но и в спешен порядък, защото остават броени дни до края на мандата на президента на 20 януари.
avatar