Предлагали по 5 000 евро на общински съветници, за да се продаде...

Предлагали по 5 000 евро на общински съветници, за да се продаде земята край Алепу

СПОДЕЛИ
Константин Гребенаров: Предлагаха се пари на общински съветници

Предлагаха се по 5 000 евро на общински съветници през 2007-2008 г., за да гласуват община Созопол да продаде земята край Алепу“, каза пред bTV Константин Гребенаров, който е общински съветник от ГЕРБ и бивш областен управител на Бургас. По думите му са идвали месари, които са предлагали тази голяма сума.

Според Гребенаров вероятно някои от общинските съветници са се съгласили и са взели предлаганите им суми.Бившият областен управител на Бургас заяви още, че е имало 8-9 човека, които са били против, но при гласуването само 4-ма са били „против“, а 12 са гласували „за“.

Върховната административна прокуратура започна проверка изграждан ли е ваканционен комплекс при укрепването на свлачището при Алепу. През 2005 г. община Созопол се включва в дружество “Алепу вилидж”, като апортира в капитала му 29 декара “изоставени ниви” на брега на морето.

Земите са оценени по 42 лв. за квадратен метър. След три години общината продава участието си в дружеството на останалите акционери за малко над 2 млн. лв., а нивите стават урбанизирана територия.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Вихрен Recent comment authors
Вихрен
Гост
Вихрен

След стаж от 1984 до 2005 в системата на МВР, къде е дремал досега и не е сезирал компетентните органи на момента? Аман от жадни за слава герои с агентурно минало.