Празници на любовта и виното в Несебър /ПРОГРАМА/

Празници на любовта и виното в Несебър /ПРОГРАМА/

СПОДЕЛИ

Община Несебър кани всички, които обичат морето, виното, хубавата музика и изкуството на един вълнуващ празник!

Събитията в Несебър започват на 14 февруари от 17:30 часа – „Сдружение Несебър Арт“, съвместно с художниците Теодора Филипова и Тихомир Иванов ще покаже традиционната си изложба, посветена на любовта и виното. Събитието, което ще се състои във фоайето на ЦКО „Артиум“, ще бъде придружено от изпълнения на музикални шедьоври от класически произведения и ще премине поднадслов „За любовта с класическа музика и чаша червено вино!“

Изложбата ще може да бъде видяна и на 15 и 16 февруари от 10.00 до 16.00 часа.
От 18:30 часа на 14 февруари, читалищните състави ДВС „Сюрприз“, ВИГ „Луминус, ВИГ „Трипъл Трабъл“ и ВГ „Морски звездички“ при Общински детски комплекс – Несебър, ще изнесат вокално-инструментален концерт в НЧ „Яна Лъскова 1905“.

Празничното настроение на 15 февруари ще продължи с премиерата на постановката „Шум зад кулисите“ по Майкъл Фрейн, която Общинският театър към НЧ – „Яна Лъскова 1905“ е подготвил специално за празника. Събитието е с начален час 18:30 и ще се състои в салона на читалището.

В последния от празничните дни -16 февруари, от14:00 часа на площад „Жулиета Шишманова“, гражданите и гостите на града ще могат да се насладят на концерта под надслов „За виното с танци и любов!“ Събитието е подготвено от съставите към НЧ – „Яна Лъскова – 1905“ – ФФ „Българка“, Хор за стари градски песни „Блян“, Хор за гръцки песни „Месамбрия“ и ТС „Месамбрия“ към обединената общинска школа по изкуствата –Несебър, ТФ „Заря“ и ФФ „Незабравка“.

Поп изпълнителят Дичо ще бъде звездата в културната програма на Община Несебър за 16 февруари. Един от най-обичаните изпълнители с харизматично присъствие на сцената ще изнесе концерта „За любовта и още нещо … в Несебър“. Проявата ще се състои на площад „Жулиета Шишманова“ от 16:00 часа.

avatar