Празникът в Бургас е в разгара си, елате да се повеселим заедно

Празникът в Бургас е в разгара си, елате да се повеселим заедно

СПОДЕЛИ

В Никулденското градче в градинката до Часовника кипи общоградско веселие. Кметът Димитър Николов лично подпечата и подписа празничното издание на общинския “Бургаски вестник” и специално преиздадената книжка с “Вехти бургашки рецепти” за никулденската трапеза.

Артисти и художници забавляват гостите и рисуват шаржове и картини, а децата се снимат с интересни моряшки фотоколажи.

“Бургаският трень” превозва своите пътници през миналото на града, а началната му гара е до сградата на Общината. Любопитните и любознателни жители и гости на града разглеждат впечатляващата изложба “Бургазлии завинаги”, включваща снимки на видни наши съграждани и техни любими предмети, с които почти не са се разделяли.

Освен познатото пространство в градинката до Часовника, още няколко пространства зареждат с празнично настроение бургазлии. Много музика и танци до Компаса раздават бандите “Euphoria”, “Stockholm” и “Рагтайм”. Друго “горещо” място в декемврийския ден е пред сградата на Археологическия музей на ул. “Богориди”, където свирят класическите музиканти от квартет “Вива”, а след тях и рок бандите “Stiff Bone” и “Four”. Сцената до Грамофона е отредена за романтичната музика на “Рагтайм оркестър” и квартетите “Арте” и “Вива”.
Кулминацията на празника е запалването на светлините на 18-метровата коледна елха и новогодишната украса на Бургас по време на големия Никулденски концерт на площад “Тройката” в 17.30 часа.

Коментари

avatar