Празник на хляба в Оризаре

Празник на хляба в Оризаре

СПОДЕЛИ

За девета поредна година село Оризаре ще е домакин на Празника на хляба. Известно като житницата на община Несебър, село Оризаре и тази година ще посрещне гости от близо и далече на 7 юли, когато ще се отдаде почит и уважени към насъщния.
На едно място ще се съберат майсторски направени хляб и хлебни продукти, създадени от сръчни местни хора и участници от други съставни селища на община Несебър. Началото на празника е от 18.30 ч. на площада пред кметството. По традиция културната проява ще започне с приветствие от кмета на Община Несебър Николай Димитров и кмета на село Оризаре Неделчо Недялков.
Празничната проява ще продължи с награждаване на най-добрите изделия и ще завърши с богата музикална програма, в която ще вземат участие групата за автентичен фолклор „Зора“ към местното читалище „Зора – 1928“, група за стари градски песни „Романс“ към пенсионерския клуб в селото.
За празника поздрав ще поднесат още гости от битова група за автентичен фолклор – с. Тънково, хор „Лазурен бряг“ от Бургас, оркестър „Веселие“ със солист Светлина Стойчева. Финал на празника ще постави голямо българско хоро.

Коментари

avatar