Празнична програма на Приморско за Великден

Празнична програма на Приморско за Великден

СПОДЕЛИ

Началото на Великденските празници, ще поставят малките Лазарки от ДГ „Русалка“. Те ще обиколят обществените сгради в града, където ще покажат своите познания в обичаят „Лазаруване“.

На 20.04 от 8:00ч. жителите на Приморско ще имат възможност да посрещнат в домовете си, момичетата от ДФТС „Приморче“ с художествен ръководител Мария Върбанова. Младите Лазарки  ще извършват обредни ритуали, свързани с пролетния празник. Обичаят „Лазаруване“ ще бъде извършен и в останалите населени места на община Приморско, също с начален час 8:00ч.

На 21.04 от 9:00ч. в Храм „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Приморско, ще бъде отслужена тържествена Литургия.  След нея от 10:00ч. любителите на певческото изкуство, ще могат да се насладят на  Великденски концерт с църковни песнопения на ФА“Приморско“.

На същият ден от 10:30ч., ФК „Перла“, ФК „Атлиман“- Китен и ФК „Каваклийци“- Тополовград, канят жителите и гостите на Приморско на една цветна фолклорна сбирка под наслов „На Цветница от сърце, да тропнем ние хорце“. Всички желаещи могат да се включат в празненството, което ще е пред сградата на Община Приморско.

На 24.04 от 19.00ч. в с. Веселие ще се състои Великденски концерт на ФА“Приморско“ с художествен ръководител Христо Йорданов  и изложба на детски рисунки в читалище „Виделина – 1927“

Работилница за изкуство гр. Приморско и Община Приморско, канят всички желаещи деца да се включат в традиционното боядисване на яйца и украсяване на центъра на града. Еднометровите яйца, ще очакват малките художници на 25.04 от 10.30ч, пред сградата на общината.

На 25.04 от 18.00 ч.  в гр. Китен е предвидено „Великденско шоу“.

Коментари

avatar