Повечето хотели на Слънчев бряг затварят до 10 септември

Повечето хотели на Слънчев бряг затварят до 10 септември

СПОДЕЛИ

Повечето хотели в Слънчев бряг ще затворят до 10 септември поради липсата на чартъри и туристи, които предпочитат да почиват през септември и октомври. Това заяви пред БНР Елена Иванова от Съюза на собствениците в курорта.

Някои от хотелите са работили само по две седмици през този летен сезон и са затворили заради нерентабилност.

Те отвориха и не цялата си база, а само 50 процента от легловата си база. Да, определено тази част, която са отворили към този момент, е добре запълнена – от порядъка на 70 процента, някои от тях работят 70-80 процента.” – коментира Елена Иванова.

В момента има малък брой туристи от Германия, Полша и Украйна. Поради липсата на чартърни полети се разчита на летовници с автомобилен транспорт, каквито сега са предимно българите и румънците в момента.

Не се виждат много туристи по алеите. Плажът е сравнително запълнен, защото има и собственици на апартаменти в западната зона, предимно българи, които са си в имотите. Хората, които познават “Слънчев бряг” и се разхождат по алеите, казват: “Никога не сме виждали комплекса толкова празен”. Това е самата истина.” – каза още Иванова.

avatar