Повдигнаха обвинение на Лютви Местан

Повдигнаха обвинение на Лютви Местан

СПОДЕЛИ
Той престоя там 24 часа заради катастрофата, при която загина 6-месечно бебе

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност. Той ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост,съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

От там уточниха, че събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на детето.

По отношение на Местан е взета мярка за неотклонение “Парична гаранция” в размер на 10 000 лева. Тя е съобразена с изискванията на НПК, а именно да се попречи на обвиняемия да се укрие или да извърши престъпление.На лидера на ДОСТ е наложена забрана да напуска пределите на страната.

Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и назначаване на съдебна автотехническа експертиза.

Припомняме,че вчера по обед при излизане на главен път в Кърджалийско управляваният от лидера на ДОСТ “Фолксваген” отнема предимството на БМВ, като вследствие на удара детето загива, а двама възрастни и момче на 9 години са ранени.

Бебе загина при катастрофа с автомобила на Лютви Местан /ВИДЕО/

Коментари

avatar