Порои на запад, жега по морето

Порои на запад, жега по морето

СПОДЕЛИ

В събота над Източна България ще бъде слънчево, над останалата част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има гръмотевични бури.

Максималните температури ще са от 28° до 32° в западната част от страната и до 34°-36° на места в югоизточната.

В неделя над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки. Над източната част от страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са от 27°-28° в северозападните райони и високите полета в Западна България до 35°-36° на места в Източна България и южните райони.

През първите дни от следващата седмица времето ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток. Главно над западните и планинските райони около и след обяд ще се развива купеста облачност, по-голяма вероятност за изолирани краткотрайни валежи има в понеделник в Северозападна България. Ще бъде и по-топло, във вторник максималните температури ще са между 32° и 37°.

В сряда от североизток ще прониква хладен въздух и ще започне бавно понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни. Ще остане слънчево, в следобедните часове с развитие на купеста облачност; на отделни места, главно в Югозападна България ще превали.

avatar