Полицията разкри измама в българска Фейсбук група

Полицията разкри измама в българска Фейсбук група

СПОДЕЛИ

След получен сигнал и проведени действия по разследване, служители на отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР – Варна са разкрили измама, извършвана в група в социална мрежа. Потребители, членуващи в групата, са били подвеждани, че печелят скъпоструващ мобилен телефон, като за целта единствено трябва да заплатят транспортните разходи по доставката. След като не получават т.нар. „награда“, потребителите на социалната мрежа са въвеждани в заблуда, че ще бъдат компенсирани за платената доставка с код за намаление при пазаруване, но и това не се случвало.

При действията по разследване на случая са установени двамата организатори на схемата – В.М. (20 г.) и К.Г. (24 г.) от Благоевград. Установена е също още една участничка, която е използвана като „муле“ – Б.П. (32 г.). Тримата са били задържани.

Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Предполага се, че потърпевшите от измамата са над 100. Сигнали за подобни престъпления са получени в София, Бургас и Панагюрище.

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Бургас и региона- 20 януариНА МОРЕТО | Мъж от Бургас се бори за живота си, ударен е с чук в главата от съпругата му Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Мъж от Бургас се бори за живота си, ударен е с чук в главата от съпругата му

[…] Полицията разкри измама в българска Фейсбук група […]

trackback
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Бургас и региона- 20 януари

[…] Полицията разкри измама в българска Фейсбук група […]