Полицейска хроника от Варна и региона- 9 януари

Полицейска хроника от Варна и региона- 9 януари

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 08.01.2020 г.

Разкрити са извършителите на 6 престъпления.
Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през посочения период.

– На 08.01. т.г., е постъпил сигнал за кражба на инструменти от частен дом, намиращ се в гр. Суворово. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е М.Г. (22 г.), местен жител. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

– Разкрити са извършителите на грабеж на мобилен телефон в с. Каменар
  На 07.01. т.г., е подаден сигнал за грабеж на мобилен телефон, придружен употреба на физическа сила, извършен на улица в с. Каменар. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са Р.Р. (24 г.) и С.Т. (26 г.), местни жители, известни на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа.

– Разкрит е извършителят на кражба от частен дом във Варна
  На 05.01. т.г., е постъпил сигнал за кражба на преносим компютър от частен дом, намиращ се във Варна. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е И.И. (41 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

– Разкрит е извършителят на кражба от магазин за хранителни стоки в Белослав
  През месец декември 2019 г. е образувано досъдебно производство за кражба на сумата от 50 лв., алкохол и цигари от магазин за хранителни стоки, намиращ се в гр. Белослав. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е К.Г. (36 г.) от с. Йоаким Груево, известен на МВР и осъждан. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

– На 07.01. т.г., около 15:40 часа, в с. Щипско, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мазда» с водач Н.Р. (21 г.) от Вълчи дол и пътник в автомобила Г.Х. (22 г.), е установено, че Г.Х. държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 8,90 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Двамата са задържани за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 08.01. т.г., около 15:45 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Крайслер» с водач П.П. (69 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,89 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 08.01. т.г., около 15:00 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Съборни» и бул. «Вл. Варненчик», е възникнало ПТП. Водачът на л.а.  «Киа» В.П. (56 г.), при завой надясно, не пропуска и блъска пешеходка, пресичаща пътното платно на сигнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента жената (29 г.), получава контузии, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 08.01. т.г., около 15:40 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Цар Освободител» и бул. «Република», е възникнало ПТП. 41-годишният водач на л.а. «Мазда» И.З., по време на движението си, при завой наляво, блъска пешеходка. Вследствие на инцидента жената (33 г.), получава контузии, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 08.01. т.г., около 11:05 часа, е постъпил сигнал за пожар в т.а. «Мерцедес»  (специализиран автомобил), намиращ се в гр. Варна. Няма пострадали хора. Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън – изхвърлена жар в контейнер. Унищожени са хидравлична и пневматична инсталации на камиона.

На 08.01. т.г., около 15:20 часа, е постъпил сигнал за пожар в електрическо табло на жилищна сграда, намираща се на бул. «Христо Смирненски» във Варна. Причина за инцидента е късо съединение е електрическата инсталация. Унищожено е табло, опушени са 5 кв. м стени. При инцидента е пострадала 50-годишна жена, която е вдишала дим.

– 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в суха трева, в отпадъци;

– 8 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar