Полицейска хроника от Варна и региона- 8 януари

Полицейска хроника от Варна и региона- 8 януари

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 07.01.2020 г.

Разкрити са извършителите на 8 престъпления.
Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през посочения период.

– На 05.01. т.г., около 17:45 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мазда» с водач Б.М. (20 г.) и непълнолетно момиче – пътник в автомобила, е установено, че мъжът държи в себе си пакетче с прахообразно вещество, а момичето има пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за кокаин с тегло 0,07 гр. и марихуана с тегло 0,64 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Двамата са задържани за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 07.01. т.г., около 12:30 часа, в с. Бозвелийско, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мерцедес» с водач А.М. (22 г.) от Варна, е установено, че същият представя неистински документ за правоспособност по турски образец. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 07.01. т.г., около 17:05 часа, е постъпил сигнал за пожар в стая от къща, намираща се в гр. Варна, на ул. «Зора». Няма пострадали хора. Причина за инцидента е неправилно използване на отоплителен уред. Унищожени са домашно имущество и мебели, опушени са 100 кв. м стени.

На 08.01. т.г., около 05:50 часа, е постъпил сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се на бул. «Съединение». Няма пострадали хора. Причина за инцидента е късо съединение. Унищожено е електрическото табло.

– 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в метален контейнер, в комини;

– 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar