Полицейска хроника от Варна и региона – 7 юни

Полицейска хроника от Варна и региона – 7 юни

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 06.06.2019 г.

Разкрити са извършителите на 8 престъпления.

Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие.

– Разкрити са извършителите на грабеж, извършен през месец януари в гр. Игнатиево
На 31.01. т.г., около 17:00 часа, е подаден сигнал за това, че в частен дом в гр. Игнатиево е извършен грабеж. Двама неизвестни мъже са проникнали в дома на 19-годишна жена, заплашили са я с нож и са й извършили грабеж на златни и сребърни накити, както и на сумата от 600 лв. Преди напускане на дома на жената, извършителите са я завързали и са я оставили. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са С.П. (27 г.) и Б.А. (36 г.), двамата от Провадия, известни на МВР и осъждани. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжете са задържани за срок до 24 часа. Повдигнати са им обвинения.

– Разкрит е извършителят на опит за грабеж от игрална зала в гр. Белослав
На 27.05. т.г., е подаден сигнал за това, че в игрална зала в гр. Белослав е влязъл маскиран мъж и е поискал да му бъдат предадени оборотните пари от залата, като е използвал заплаха с предмет, който прилича на пистолет. По независещи от него обстоятелства деянието не е довършено и същият е избягал. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието В.Д. (22 г.) от Игнатиево, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 06.06. т.г., е подаден сигнал за кражба от частен дом, намиращ се в гр. Аксаково. Неизвестно лице е проникнало през стъкло на входна врата и е извършило кражбата на 4000 лв. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието С.М. (19 г.), местен жител. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 03.06. т.г., около 14:50 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на Д.Д. (19 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса и пакетче с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,29 гр. и производно на амфетамин с тегло 0,06 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 03.06. т.г., около 16:10 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Н.А. (32 г.), местен жител, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си три пакетчета с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с общо тегло 0,14 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 03.06. т.г., около 19:00 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на С.М. (26 г.) от Добрич, е установено, че същият държи в себе си пакетче с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,04 гр. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 03.06. т.г., около 21:30 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на П.К. (31 г.) от Горна Оряховица е установено, че същият държи в себе си две пакетчета с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,69 гр. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 06.06. т.г., около 21:40 часа, в гр. Провадия, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фиат» с водач А.Д. (25 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред и е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 06.06. т.г., около 17:30 часа, на кръгово кръстовище между ул. «Девня» и ул. «Ралица», е възникнало ПТП. 33-годишният водач на мотоциклет «Хонда» Н.Н. от Варна, по време на движение, при преминаване от лява в дясня пътна лента, се блъска в л.а. «Пежо»,  който се движи там. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактура на ляв крак, прегледан е и настанен за лечеие в МБАЛ «Св. Анна», няма опасност за живота му. По случая има образувано досъдебно производство.

По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 06.06. т.г., около 11:35 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал на терасата на апартамент, намиращ се в гр. Варна, в ж.к. «Васил Левски». Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е забравино на котлона ядене. Унищожен е комарник, опушени са 5 кв. м стени.

На 06.06. т.г., около 18:25 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в л.а. «Ауди», намиращ се в гр. Варна, на ул. «Акад. Андрей Сахаров». Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Унищожена е пластмасова кора.

– 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци, в стари лозя;

– 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

Коментари

avatar
trackback
НА МОРЕТО | Джип се заби в подлез до Катедралата във Варна

[…] Полицейска хроника от Варна и региона – 7 юни […]