Полицейска хроника от Варна и региона – 7 май

Полицейска хроника от Варна и региона – 7 май

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 03.05. – 06.05.2019 г.

Разкрити са извършителите на 8 престъпления.
Регистрирани са 7 ПТП с 1 загинал и 8 пострадали граждани през посочения период.
– Разкрит е извършителят на кражба на автомобил
На 02.05. т.г., е образувано досъдебно производство за кражбата на л.а. «Пежо», паркиран на неохраняем паркинг пред частен дом в района на бул. «Васил Левски». След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Д.Д. (21 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– Задържан е 40-годишен мъж, нанесъл прободна рана на 25-годишен варненец
На 28.04. т.г., е образувано досъдебно производство за нанесена телесна повреда на 25-годишен мъж, който е бил прободен в областта на корема след скандал пред завенение на Крайбрежната алея на Варна. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Р.Б. (40 г.), италиански гражданин, пребиваващ във Варна, неизвестен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение.

– На 01.05. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на непълнолетно момче от Варна, неизвестно на МВР, е установено, че същото държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 1,88 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 05.05. т.г., е постъпил сигнал за кражба от автосервиз, намиращ се на бул. «Атанас Москов» във Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на употребявани части за автомобили. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е К.И. (35 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 05.05. т.г., в с. Старо Оряхово, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Ямаха» с водач И.Р. (31 г.) от с. Дюлино, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 04.05. т.г., е постъпил сигнал за кражба от магазин за хранителни и битови стоки, намиращ се на бул. «Република» във Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на машинка за подстригване от стелажите на търговския обект. На място е установено, че извършител на деянието е Н.А. (28 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 01.05. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на К.Н. (28 г.) от Варна, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 2,00 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. К.Н. е задържан за срок до 24 часа.

– На 30.04. т.г., в гр. Вълчи дол, при извършване на полицейска проверка на М.М. (20 г.) от Суворово, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,98 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Девня. М.М. е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 05.04. т.г., около 19:50 часа, на бул. «Св. Елена», е възникнало ПТП. 44-годишният водач на л.а. «Мерцедес» В.В., по време на движение, поради несъобразена скорост и употреба на алкохол, губи контрол над МПС и се блъска в електрически стълб. В резултат от инцидента, на място, загива 51-годишна пътничка от лекия автомобил. Пътник от автомобила (57 г.) е получил фрактури на нос и дясна ръка, водачът на МПС е получил комоцио. Двамата мъже са настанени за лечение в МБАЛ «Св. Анна». По случая има образувано досъдбно производство.

– На 06.05. т.г., около 14:50 часа, на бул. «Васил Левски», е възникнало ПТП. 35-годишният водач на мотопед «Джилера» М.К., по време на движение, поради несъобразена скорост и рязка употреба на спирачки, губи контрол над МПС и пада на пътното платно. В резултат от инцидента мъжът е получил фрактура на дясна ръка, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

– На 06.05. т.г., около 15:30 часа, на бул. «Сливница», е възникнало ПТП. 44-годишният водач на л.а. «Дачия» К.К., по време на движение, поради несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в разделителна мантинела. В резултат от инцидента мъжът е получил контузни  наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 04.05. т.г., около 19:30 часа, в гр. Варна, на кръстовището на ул. «Д-р Анастасия Железкова» и бул. «Осми Приморски полк», е възникнало ПТП. 64-годишен мъж – М.Х. от с. Осеново, управлващ л.а. «Сеат», по време на движение, при маневра за десен завой, блъска полицейски служител, който изпълнява задълженията си по служба – организация на движението след приключване на футболна среща. Вследствие на инцидента 47-годишният мъж получава контузия на ляв крак, прегледан е и освободен, без опасност за живота. По случая има образувано досъдбно производство.

– На 04.05. т.г., около 23:15 часа, в гр. Варна, на бул. «Осми Приморски полк» е възникнало ПТП. 18-годишен мъж – В.С. от Русе, управлващ л.а. «Тойота», по време на движение, поради несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в стена на пешеходен подлез. Вследствие на инцидента В.С. получава фрактура на лява ключица и контузия на глава, прегледан е и настанен за лечнеие, без опасност за живота.

– На 03.05. т.г., около 10:55 часа, в гр. Варна, на ул. «Д-р Пискюлиев», е възникнал инцидент. Водачката на л.а. «Рено» С.Г. (30 г.), местна жителка, по време на движение, не пропуска и блъска пешеходец, който пресича пътното платно на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента мъжът (34 г.) получава контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота му.

– На 03.05. т.г., около 19:20 часа, в гр. Варна, на бул. «Цар Освободител», е възникнал инцидент. Водачът на л.а. «Опел» П.П. (54 г.), местен жител, по време на движение, не пропуска и блъска пешеходец, който пресича пътното платно на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента мъжът (64 г.) получава контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота му.


Характерни случаи:
– Криминалисти от ОД на МВР – Варна работят по разследвнето на тежко криминално престъпление. Жертва на убийство е станал 63-годишен мъж, живущ в района на гр. Долни чифлик. По слуая има образувано досъдебно производство, като действията по него се ръководят от прокурор от Окръжната прокуратура в града.

IV. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:
На 04.05. т.г., около 14:40 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в магазин, намиращ се на ул. «Роза» в гр. Белослав. Няма пострадали хора. Причина за инцидента е късо съединение в електрически уред. Унищожено е външно тяло на климатик.

На 03.05. т.г., около 11:20 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в на покрива на къща, намираща се на ул. «Хан Пресиян». Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожени са барака, покривна конструкция – 50 кв. м, мебели и домашно имущество. При инцидента, от къщата е изведена 28-годишна жена. Същата не е получила травми в резултат от огъня.

– 12 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци и в метален контейнер;

– 7 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

Полицейска хроника от Бургас и региона – 7 май

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Бургас и региона – 7 май Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Бургас и региона – 7 май

[…] Полицейска хроника от Варна и региона – 7 май […]