Полицейска хроника от Варна и региона – 7 август

Полицейска хроника от Варна и региона – 7 август

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 06.08.2020 г.

Разкрити са извършителите на 4 престъпления. 
Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през изминалото денонощие.
Бързи полицейски производства:
– На 06.08. т.г., около 11:20 часа, на входа на с. Брестак, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Кинетик» с 41-годишен водач, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред и няма поставени регистрационни табели. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 06.08. т.г., около 16:50 часа, в района на гр. Дългопол, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ауди» с 33-годишен водач, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като принудителна административна мярка. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 05.08. т.г., в Аксаково, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мерцедес» с водач на 32 г., е установено, че същият държи в себе си кутия от цигари, съдържаща две глави зелена тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 1,02 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 02.08. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 25-годишен мъж, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,12 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 06.08. т.г., около 14:40 часа, е постъпил сигнал за пожар в барака, намираща се в с. Генерал Кантарджиево. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е късо съединение. Унищожени са електрическа инсталация, машина за мелене на фураж, имущество.

На 06.08. т.г., около 20:25 часа, е постъпил сигнал за пожар на покрива на къща, намираща се  с. Въглен. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е късо съединение. Унищожени са 5 кв. м покривна конструкция.

– 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци;

– 5 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar