Полицейска хроника от Варна и региона – 7 април

Полицейска хроника от Варна и региона – 7 април

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 06.04.2020 г.

Разкрити са извършителите на 5 престъпления.
Регистрирано е 1 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие.
– На 06.04. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни и битови стоки, намиращ се на бул. «Васил Левски». След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Г.И (25 г.) от гр. Варна, неизвестен на МВР. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районната прокуратура във Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 06.04. т.г., в гр. Дългопол, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Априлия» с водач П.М. (25 г.), местен жител, е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 06.04. т.г., в района на с. Дюлино, при извършване на полицейска проверка на т.а. «Мерцедес» с водач Б.П. (25 г.) от с. Попович, е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред и е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 06.04. т.г., около 11:25 часа, в с. Тръстиково, при извършване на полицейска проверка на мотопед «МВК» с водач И.П. (24 г.), местен жител, е установено, че същият е неправоспособен, а МПС не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 05.04. т.г., около 23:00 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на мотопед с водач С.К. (35 г.), турски гражданин,  от с. Попович, е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред и няма регистрационна табела. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 06.04. т.г., около 17:50 часа, на разклона за с. Езерово, е възникнало ПТП. Водачът на т.а. «Мерцедес» П.К. (37 г.) от Варна, по време на движение, на ляв завой, не пропуска и блъска л.а. «Пежо». Вследствие на инцидента жена (30 г.) и дете от втория автомобил са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 06.04. т.г., около 19:40 часа, е постъпил сигнал за пожар в покрива на къща, намираща се в гр. Девня. Причина за инцидента е самозапалване на сажди в комин. Унищожени са 20 кв. м покривна конструкция.

– 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – сухи треви и храсти, в отпадъци, в забравено ядене;

– 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

avatar