Полицейска хроника от Варна и региона- 6 декември

Полицейска хроника от Варна и региона- 6 декември

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 05.12.2019 г.

Разкрити са извършителите на 5 престъпления.
Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие.
– На 05.12. т.г., е подаден сигнал за кражба от магазин за дрехи, намиращ се бул. «Княз Борис I» във Варна. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е непълнолетно момиче от Варна, неизвестно на МВР. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 

– На 04.12. т.г., около 17:00 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на Е.Х. (22 г.) и Х.С. (21 г.), известни на МВР, е установено, че, на земята до двамата, има пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,99 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Е.Х. и Х.С. са задържани за срок до 24 часа.

– На 04.12. т.г., около 23:30 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на Д.Я. (18 г.) и непълнолетно момче, двамата от Варна, неизвестни на МВР, е установено, че непълнолетният държи в себе си пакет със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 24,79 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Двамата са задържани за срок до 24 часа.

– На 02.12. т.г., около 15:00 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на П.А. (21 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си пакет със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 48,60 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. П.А. е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 02.12. т.г., около 15:20 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на П.Н. (31 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си две пакетчета със суха тревиста маса и пакетче с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,13 гр. и производно на амфетамин с тегло 0,18 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е  задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 05.12. т.г., около 08:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Сливница», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Нисан» Д.Г. (54 г.) от Варна, по време на движение, не пропуска и блъска пешеходка, пресичаща пътното платно на сигнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента жената (38 г.) получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

– На 05.12. т.г., около 14:40 часа, на пътя Варна – Добрич, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «БМВ» Б.Б. (29 г.) от с. Стожер, движейки се в посока Варна, при маневра за изпреварване на колона, не се съобразява дали са безопасни условията за извършването й, и се блъска в челен товарач. След това автомобилът се отклонява и се преобръща встрани от пътя. Вследствие на инцидента мъжът е получил контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– Не са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие;

– 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в изоставена къща, в комин;

– 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

avatar