Полицейска хроника от Варна и региона – 6 април

Полицейска хроника от Варна и региона – 6 април

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 02 – 05.04.2020 г.

Разкрити престъпления:
   
– Разкрит е извършителят на измама при закупуване на маски от плат на стойност 20 000 лв.
  На 03.04. т.г., около 09:00 часа, на паркинг на бул. «Христо Смирненски», неизвестно лице въвежда в заблуждение 33-годишен мъж, че иска да закупи от него платнени маски на стойност 20 000 лв. При срещата между двамата, купувачът взима маските и си тръгва без да заплати договорената сума – 20 000 лв. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е П.М. (41 г.) от гр. Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районната прокуратура във Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 04.04. т.г., около 12:30 часа, в гр. Дългопол, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач А.И. (26 г.), местен жител, е установено, че същият е неправоспособен, тъй като свидетелството му за правоспособност е отнето като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 03.04. т.г., е получен сигнал за това, че М.Д. (29 г.) е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи се в произвеждане на няколко изстрела с газов пистолет на улица във Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.

– Разкрит е извършителят на кражба от магазин
  На 17.03. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни и битови стоки, намиращ се на ул. «Хан Пресиян». След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е М.Д. (30 г.) от гр. Варна, известна на МВР. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районната прокуратура във Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 05.04. т.г., около 11:35 часа, във Варна, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Ауди» А.Т. (22 г.), местен жител, по време на движение, не пропуска и блъска пешеходка, пресичаща пътното платно на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента жената (25 г.), която получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

 – На 04.04. т.г., около 18:30 часа, в Белослав, е възникнало ПТП. Водачът на велосипед Т.Т. (38 г.), местен жител, по време на движение, възниква технически проблем, в резултат на което мъжът губи контрол над МПС и пада на платното за движение. Вследствие на инцидента мъжът получава контузии и фрактура на пръст на дясната ръка, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 7 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 05.04. т.г., около 00:30 часа, е постъпил сигнал за пожар на покрива на къща, намираща се в с. Бозвелийско. Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожени са покривна конструкция – 60 кв. м, електрически уред, навес – 5 кв. м.

На 05.04. т.г., около 11:50 часа, е постъпил сигнал за пожар в стая от къща, намираща се в гр. Белослав. Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение на климатик. Унищожени са климатик, мебели, опушени стени – 40 кв. м.

На 05.04. т.г., около 23:00 часа, е постъпил сигнал за пожар на строеж и лек автомобил, намиращи се в гр. Варна. Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожена е задна част на автомобил и изолационни плоскости.

На 04.04. т.г., около 19:30 часа, е постъпил сигнал за пожар на строеж, намиращ се в гр. Варна. Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожена е дограма на строежа.

На 04.04. т.г., около 20:45 часа, е постъпил сигнал за пожар в барака, намираща се в гр. Варна. Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожена е дървена барака.

На 03 и на 04.04. т.г. са постъпили два сигнала за пожари, горели в ПВЦ контейнери, намиращи се в гр. Варна. Няма пострадали хора. Унищожени са три контейнера за боклук.

– 17 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти, в борови иглички и широколистна гора, в отпадъци и в контейнери за смет, в комин, в стая;

– 5 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar