Полицейска хроника от Варна и региона – 5 юни

Полицейска хроника от Варна и региона – 5 юни

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 04.06.2020 г.

Разкрити са извършителите на 9 престъпления.
Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие.
– На 04.06. т.г., около 10:00 часа, в с. Пчелник, при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ» с водач на 20 г. от Долни чифлик, е установено, че същият управлява МПС с прекратена регистрация и без регистрационни табели. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 04.06. т.г., по време на специализирана полицейска операция, при извършване на съвместна проверка от полицейски служители и служители на електропреносното дружество в региона, е установено, че 40-годишна жена от с. Синдел противозаконно е присъединила дома си към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

– На 04.06. т.г., по време на специализирана полицейска операция, при извършване на съвместна проверка от полицейски служители и служители на електропреносното дружество в региона, е установено, че 41-годишна жена от с. Синдел противозаконно е присъединила дома си към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

– На 04.06. т.г., по време на специализирана полицейска операция, при извършване на съвместна проверка от полицейски служители и служители на електропреносното дружество в региона, е установено, че 35-годишна жена от с. Венелин противозаконно е присъединила дома си към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Бързи полицейски производства:
– На 04.06. т.г., около 09:30 часа, на пътя от с. Садово за с. Венелин, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач на 36 г. от Долни чифлик, е установено, че същият управлява МПС със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 04.06. т.г., около 19:55 часа, в с. Кичево, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ситроен» с водач на 36 г., местен жител, е установено, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,86 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 03.06. т.г., при извършване на полицейска проверка на 35 – годишен мъж от Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си саморъчно свита цигара със суха тревиста маса и пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,60 гр. и амфетамин с тегло 0,33 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 03.06. т.г., при извършване на полицейска проверка на 19 – годишен мъж от Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса и две пакетчета, съдържащи бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,13 гр. и амфетамин с тегло 0,06 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 31.05. т.г., при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ», с водач на 31 години от Добрич и пътник на 23  години от Шумен, е установено, че първият държи в себе си саморъчно свита цигара със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,30 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 04.06. т.г., около 09:50 часа, във Вълчи дол, е възникнало ПТП. 72-годишният водач на л.а. «Фолксваген» от Варна, по време на движение, не спазва разпоредбите на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска т.а. «Мерцедес». Вследствие на инцидента водачът на първия автомобил получава съчетана травма и е настанен за лечение в болнично заведение, с опасност за живота. Пострадала е също съпругата му (70 г.), която получава контузии. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 04.06. т.г., около 21:10 часа, на бул. «Цар Освободител», е възникнало ПТП. Водачът на неустановен мотоциклет, по време на движение, блъска пешеходка. Вследствие на инцидента жената (41 г.) получава съмнения за фрактура на лакът и контузии, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 04.06. т.г., около 08:50 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Фиат», намиращ се на бул. «Сливница». Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е късо съединение. Унищожен е целият микробус.

На 04.06. т.г., около 13:40 часа, е постъпил сигнал за пожар в стая от къща, намиращ се в ж.к. «Чайка». Няма пострадали хора. Причината за възникване на инцидента е неправилно използване на нагревателен уред. Унищожен е електрически уред, опушени са 15 кв. м стени.

– 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви;

– 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar