Полицейска хроника от Варна и региона- 5 ноември

Полицейска хроника от Варна и региона- 5 ноември

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 04.11.2019 г.

Разкрити са извършителите на 5 престъпления.
Регистриранo е 1 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалото денонощие.

– В рамките на няколко часа бяха установени и задържани извършителите на кражба от асансьор в болнично заведение във Варна
  На 04.11. т.г., е получен сигнал за вандалска проява и кражба на 7 бр. осветителни тела от асансьор, намиращ се в болнично заведение във Варна. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са А.П. (24 г.) и М.Д. (32 г.), двамата известни на МВР. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. А.П. и М.Д. са задържани за срок до 24 часа.

– На 04.11. т.г., около 02:15 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на М.М. (26 г.), местен жител, известен на МВР. В същия е намерено и иззето пакетче с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,06 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 31.10. т.г., около 16:30 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на В.Ж. (31 г.), местен жител, известен на МВР. В същия е намерено и иззето пакетче с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,08 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства: 
– На 04.11. т.г., около 17:55 часа, в гр. Долни чифлик, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Форд» с водач С.П. (26 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 31.10. т.г., около 13:30 часа, на ул. «Тодор Влайков», е извършена полицейска проверка на Д.П. (35 г.) от Суворово, известен на МВР. В същия са намерени и иззети пет ампули с течност. Направената експертна справка установява, че се касае за лекарствен продукт със специален режим на отпускане. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е  задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 04.11. т.г., около 07:40 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Владислав Варненчик», на автобусна спирка «Тракия», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Фолксваген» Г.Д. (21 г.), по време на движение, поради причини в процес на изясняване, губи контрол над автомобила, отклонява се вдясно и блъска пешеходци, престояващи на спирката. Вследствие на инцидента са пострадали четирима души. Непълнолетно момиче от Белослав е тежко пострадало и е настанено със съчетана травма в Реанимацията на МБАЛ «Св. Анна» с опасност на живота. Настанен за лечение, с опасност за живота, е и 28-годишен мъж, получил фрактури на двата крака и съчетана травма. Без опасност за живота са другите две пострадали – непълнолетно момиче и жена на 51 г. Те са настанени за лечение съответно с фрактура на крак и контузия на мозъка и комоцио. По случая има образувано досъдебно производство. Водачът на автомобилът е задържан за срок до 24 часа.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– Не са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие;

– 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти, в отпадъци, в метален контейнер, в комин, в газова бутилка;

– 5 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar