Полицейска хроника от Варна и региона – 5 август

Полицейска хроника от Варна и региона – 5 август

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 04.08.2020 г.

Разкрити са извършителите на 10 престъпления.
    Регистрирани са 3 ПТП с 3 пострадали граждани през изминалото денонощие.
– На 04.08. т.г., около 07:15 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Рено» с водач на 28 г., местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 03.08. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за дрехи, намиращ се в търговски център във Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършителка на деянието е 19-годишна жена от Варна, неизвестна на органите на реда. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районната прокуратура във Варна.

Бързи полицейски производства:
– На 04.08. т.г., около 07:00 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ» с водач на 33 г., местен жител, е установено, че същият управлява МПС като използва неистински документ за право на управление на МПС по немски образец. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 03.08. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка в хотелска стая и намиращият се в нея 34-годишен мъж от Русе, е установено, че същият държи в себе си: пакетче, съдържащо бяло прахообразно вещество; пакетче с кристално вещество; 26 таблетки и електронна везна. Направената експертна справка установява, че се касае за кокаин с тегло 0,54 гр., хероин с тегло 7,74 гр. и амфетамин с тегло 0,91 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 03.08. т.г., в Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ» с водач на 31 г., е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо зелена тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 1,89 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 03.08. т.г., около 23:10 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач на 30 г., местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 03.08. т.г., около 23:30 часа, в гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ауди» с водач на 30 г. от Девня, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. Установено е също, че мъжът държи в себе си пакетче, съдържащо зелена тревиста маса, и пакетче с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 2,59 гр. и производно на амфетамин с тегло 0,03 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 01.08. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на непълнолетно момче, е установено, че същото държи в себе си пакетче, съдържащо зелена тревиста маса и мелничка със същото съдържание. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,45 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

– На 31.07. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 42-годишен мъж, е установено, че същият държи в себе си две пакетчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество, и пакетче с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,63 гр. и амфетамин с тегло 0,18 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 04.08. т.г., около 05:10 часа, на пътя от Слънчево за Игнатиево, е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Пежо» на 55 г. от Варна, по време движение, поради несъобразена скорост при навлизане в ляв завой, губи контрол над МПС, блъска се в бордюр и се преобръща. Вследствие на инцидента жената получава леки контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

– На 04.08. т.г., около 06:00 часа, на ул. «Д-р Пискюлиев» във Варна, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Фолксваген» на 59 г., по време движение, блъска пешеходец, който пресича пътното платно на нерегламентирано за това място. Вследствие на инцидента мъжът (26 г.) получава фрактура на дясна ключица, луксация на тазобедрена става и контузия на корем, прегледан е и настанен за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 04.08. т.г., около 13:55 часа, в гр. Провадия, на ул. «Бойчо Желев», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Рено» на 27 г. от с. Кривня, неправоспособен, по време движение, поради несъобразена скорост, се блъска в маневриращ товарен автомобил. Вследствие на инцидента мъжът е получил контузии, прегледан е и освободен, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 04.08. т.г., около 11:05 часа, е постъпил сигнал за пожар в стая от необитаема къща, намираща се на ул. «Акад. Методи Попов» във Варна. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е в процес на изясняване. Унищожени са 70 кв. м покривна конструкция, опушени са 80 кв. м стени.

– 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци и в метален контейнер;

– 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar