Полицейска хроника от Варна и региона- 4 декември

Полицейска хроника от Варна и региона- 4 декември

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 03.12.2019 г.

Разкрити са извършителите на 5 престъпления.
Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие.

– На 03.12. т.г., около 16:30 часа, в гр. Игнатиево, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач Л.Н. (54 г.) от Плевен, е установено, че същият не притежава свидетелство за правоспособност, отнето му за административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 28.11. т.г., около 20:10 часа, в гр. Дългопол, при извършване на полицейска проверка на Д.Д. (33 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си две пакетчета с бяло кристално вещество и две пакетчета със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,30 гр. и марихуана с тегло 1,93 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Д.Д. е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 30.11. т.г., около 00:30 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на И.М (33 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си четири пакетчета с бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин и производно на амфетамин с общо тегло 10,73 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е  задържан за срок до 24 часа.

– На 29.11. т.г., около 10:20 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на С.И. (28 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,31 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е  задържан за срок до 24 часа.

– На 29.11. т.г., около 10:30 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Я.Я. (19 г.) от Варна, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,11 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Я.Я. е  задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 03.12. т.г., около 11:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Вл. Варненчик», е възникнало ПТП. При слизане от автобус от масовия градски транспорт «Мерцедес» с водач Р.К. (58 г.) от Игнатиево, при слизане, пътничка от автобуса (82 г.) пада на пътното платно. При потегляне, автобусът преминава през крака на жената. Вследствие на инцидента тя получава фрактура на подбедрица и открита рана, настанена е за лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 2 са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 03.12. т.г., около 17:00 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в стая от къща, намираща се на ул. «Цар Иван Срацимир» в гр. Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Изгорели са 5 кв. м покривна конструкция.

На 04.12. т.г., около 00:25 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал на покрива на къща, намираща се в с. Старо Оряхово. Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Изгорели са 5 кв. м покривна конструкция.

– 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци;

– 1 са регистрираният случай на оказана техническа помощ.

avatar