Полицейска хроника от Варна и региона- 31 март

Полицейска хроника от Варна и региона- 31 март

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 30.03.2020 г.

Разкрити са извършителите на 2 престъпления.

Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие.

– На 29.03. т.г., около 17:00 часа, при извършване на полицейска проверка на улица в Девня, Г.А. (39 г.), местен жител, известен на органите на реда, умишлено причинява лека телесна повреда на полицейски служител, изпълняващ своите задължения по служба, като му нанася удар. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение, на Г.А. е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража».

– На 30.03. т.г., около 10:00 часа, в с. Житница, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Пежо» с водач Й.С. (65 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

– На 30.03. т.г., около 16:35 часа, на пътя Варна – Бургас, е възникнало ПТП. Водачът на т.а. «Ситроен» М.М. (28 г.), по време на движение в посока Бургас, поради несъобразена скорост, губи контрол над МПС, навлиза в насрещната лента и блъска т.а. «Ситроен», който се движи там. Вследствие на инцидента водачът на втория автомобил (37 г.) е получил фрактура на пръст на ръката, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. От ПТП са нанесени значителни материални щети. По случая има образувано досъдебно производство.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 30.03. т.г., около 17:20 часа, е постъпил сигнал за пожар на покрива на къща, намираща се в с. Горен чифлик. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е неправилно използване на отоплителен уред. Унищожени са домашно имущество и покривна конструкция – 5 кв. м.

На 30.03. т.г., е постъпил един сигнал за пожар в ПВЦ контейнери, намиращи се във Варна. Причините за инцидента се изясняват. Унищожени са два контейнера за отпадъци.

– 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в борови иглички;

– 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

avatar