Полицейска хроника от Варна и региона- 3 юни

Полицейска хроника от Варна и региона- 3 юни

СПОДЕЛИ

 ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 31.05. – 02.06.2019 г.

Разкрити са извършителите на 9 престъпления.
Регистрирани са 6 ПТП с 9 пострадали граждани през посочения период.

– На 02.06. т.г., около 10:30 часа, в двора на частен дом в с. Каменар, неизвестно лице е ударило с камък в областта на корема и ръката непълнолетно момиче. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Л.Ч. (34 г.) от същото село, известен на МВР. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Няма опасност за живота и здравето на потърпевшата.

– На 02.06. т.г., е постъпил сигнал за кражба от магазин за хранителни и други стоки, намиращ се на бул. «Св. Елена» във Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на търговския обект. На място е установено, че извършител на деянието е Г.Г. (76 г.) от Варна, неизвестен на МВР. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

– На 01.06. т.г., е постъпил сигнал за кражба от избени помещения на жилищна сграда, намираща се на ул. «Дубровник» във Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на чугунена тръба с дължина 20 м. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е С.Б. (32 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

– На 31.05. т.г., е постъпил сигнал за кражба от товарен автомобил, намиращ се на неохраняем паркинг на бул. «Република» във Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на гориво. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Б.М. (19 г.) от Варна. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Същият е задържан за срок до 24 часа.

– На 29.05. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на непълнолетно момче от с. Братя Кунчеви, е установено, че същото държи в себе си две топчета със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 0,45 гр. По случая има образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 01.06. т.г., около 14:40 часа, в с. Попович, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач С.С. (28 г.), местен жител, е установено, че същият е неправоспособен и управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,65 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. С.С. е задържан за срок до 24 часа.

– На 31.05. т.г., около 13:00 часа, в гр. Бяла, при извършване на полицейска проверка на трактор «КТИ» с водач Е.С. (42 г.) от с. Господиново, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 3,00 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Е.С. е задържан за срок до 24 часа.

– На 31.05. т.г., около 13:20 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на мотопед с водач И.М. (24 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред и има регистрационна табела, поставена на различно от определеното за това място. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. И.М. е задържан за срок до 24 часа.

– На 31.05. т.г., около 13:45 часа, в с. Блъсково, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач З.Г. (21 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС, което е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. З.Г. е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 02.06. т.г., около 14:05 часа, на АМ «Хемус», е възникнало ПТП. 29-годишният водач на л.а. «Фолксваген» К.Р., румънски турист, по време на движение, поради несъобразена скорост спрямо пътните условия (проличен дъжд и мокър асфалт), губи контрол над МПС, излиза вляво от платното за движение и се преобръща. В резултат от инцидента дете, пътуващо в автомобила, е получило контузия на глава, прегледано е и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 02.06. т.г., около 14:30 часа, на кръстовище край с. Въглен, е възникнало ПТП. 47-годишният водач на л.а. «Рено» Л.Р., румънски турист, по време на движение, не пропуска движещия се по път с предимство автомобил «Пежо» и го блъска. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактура на ребро и е настанен за наблюдение в болнично заведение. Пострадали са също мъж (74 г.) и жена (69 г.), пътуващи във втория автомобил, които са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 01.06. т.г., около 13:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Цани Калянджиев», е възникнал инцидент. Водачът на л.а. «БМВ» Н.А. (51 г.), по време на движение назад, блъска жена (81 г.), която се намира зад него. Вследствие на инцидента жената получава контузии, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

– На 01.06. т.г., около 16:50 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Цар Освободител» и ул. «Верещагин», е възникнал инцидент. Водачът на л.а. «Опел» П.П. (37 г.) от с. Бенковски, по време на движение, при маневра за завой наляво, блъска л.а. «Рено», който се движи насрещно. Вследствие на инцидента е пострадала жена (38 г.), пътуваща във втория автомобил, която получава контузни наранявания, прегледана е и освободена от болничното заведение, няма опасност за живота й.

– На 01.06. т.г., около 21:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Цар Освободител», е възникнал инцидент. Водачът на л.а. «Опел» В.М. (32 г.) от Варна, по време на движение, при маневра за завой наляво, блъска мотоциклет «Хонда», който се движи в права посока. Вследствие на инцидента е пострадал 18-годишният водач на мотоциклета, който получава контузни наранявания, прегледан е и освободен от болничното заведение, няма опасност за живота й.

– На 30.05. т.г., около 21:40 часа, в с. Стефан Караджа, е възникнал инцидент. Малолетният водач на л.а. «Фолксваген», местен жител, по време на движение, губи контрол над МПС и блъска две пешеходки – непълнолетно момиче от Суворово и малолетно момиче от селото. Вследствие на инцидента малолетното момиче получава фрактура на бедро и е настанено за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. Другото момиче е получило контузни наранявания. По случая е образувано досъдебно производство.

По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 02.06. т.г., около 14:40 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в стая от къща, намираща се в гр. Игнатиево. Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са мебели, домакинска техника, домашно имущество, опушени са 100 кв. м стени.

На 31.05. т.г., около 10:00 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал л.а. «Фолкваген», намиращ се на АМ «Хемус». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожена е предната част на автомобила.

– 8 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и в стари лозови насаждения; в отпадъци и в стари гуми; в метален контейнер

– 12 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

Полицейска хроника Бургас и региона- 3 юни

Коментари

avatar