Полицейска хроника от Варна и региона – 3 май

Полицейска хроника от Варна и региона – 3 май

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 02.05.2019 г.

Разкрити са извършителите на 7 престъпления.
Регистрирани са 2 ПТП с 1 загинал и 2 пострадали граждани през посочения период.

– На 02.05. т.г., около 15:05 часа, в гр. Игнатиево, при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ» с водач Г.Г. (20 г.), местен жител, е установно, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, а автомобила не е регистриран по надлежния ред и са му поставени регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 30.04. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на непълнолетно момче от Варна, известно на МВР, е установено, че същото държи в себе си четири пакетчета със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,95 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа. Същото е било задържано ден по-рано за същото деяние.

– На 29.04. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на З.Й. (24 г.) от Варна, неизвестна на МВР, е установено, че същата държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,40 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

– На 29.04. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на С.Т. (19 г.) от Варна, неизвестна на МВР, е установено, че същата държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,27 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момичето е задържано за срок до 24 часа.

– На 26.04. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на М.К. (25 г.) от с. Аврен, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса и фолио с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,39 гр. и амфетамин с тегло 0,02 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. М.К. е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 02.05. т.г., около 19:15 часа, в гр. Игнатиево, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Сеат» с водач С.И. (31 г.), местен  жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 02.05. т.г., около 23:30 часа, в с. Аврен, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Пежо» с водач Н.П. (19 г.) от Белослав, неизвестен на МВР, е установно, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност и след употреба на алкохол с концентрация от 1,75 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Н.П. е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 02.05. т.г., около 13:10 часа, е постъпил сигнал за пътно-транспортно произшествие, възникнало на пътя между с. Сава и с. Цонево. Според първоначалната информация 43-годишният водач на л.а. «БМВ» К.П. от Варна, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над МПС, преминава през мантинела и се преобръща извън пътя. Вследствие на произшествието е загинала 65-годишна жена, пътуваща на задната седалка. В болнично заведение е настанен с опасност за живота 19-годишен пътник от автомобила. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 02.05. т.г., около 17:50 часа, в гр. Варна, на кръстовището на ул. «Доктор Селимински» и ул. «Георги Пеячевич» е възникнало ПТП. 50-годишен мъж – Д.М. от Варна, управлващ л.а. «Фиат», по време на движение, при маневра за ляв завой, не пропуска и блъска непълнолетна пешеходка, пресичаща пътното платно. Вследствие на инцидента момичето получава контузия на дясна ръка, прегледано е и освободено без опасност за живота.

По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:
На 02.05. т.г., около 18:45 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал л.а. «Фолксваген», намиращ се на ул. «Девня». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожена е предната част на автомобила.

– 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през изминалото денонощие – в тръстика;

– 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar