Полицейска хроника от Варна и региона- 29 ноември

Полицейска хроника от Варна и региона- 29 ноември

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 28.11.2019 г.

Разкрити са извършителите на 3 престъпления.
Регистрирани са 2 ПТП с 3 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

– Разкрити са извършителите на кражба на т.а «Ситроен», паркиран пред частен дом в Белослав
  На 24.11. т.г., е постъпил сигнал за кражба на т.а. «Ситроен», паркиран незаключен пред частен дом в гр. Белослав. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са Д.Р. (19 г.) и непълнолетно момче, двамата от Белослав, известни на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

– На 28.11. т.г., е постъпил сигнал за горящ автомобил «Хонда», паркиран на ул. «Пенчо Славейков». След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че се касае за умишлен палеж. Извършител на деянието е непълнолетно момче от София, известно на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докалдвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Бързи полицейски производства:
– На 28.11. т.г., около 15:00 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на мотоциклет «Хонда» с водач Х.П. (39 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание. По случая са образувано бързо полицейски производства, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 28.11. т.г., около 13:50 часа, в гр. Варна, на бул. «Трети март», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Опел» М.Б. (60 г.) от Варна, по време на движение, губи контрол над МПС и се блъска в стълб от уличното осветление. Вследствие на инцидента жената получава фрактура на ребро и контузия на колене, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 28.11. т.г., около 15:30 часа, в гр. Варна, на бул. «Трети март», близо до автобусна спирка «Осми декември» е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Фолксваген» М.П. (19 г.) от Варна, по време на движение, застига колона от автомобили. Поради причини в процес на изясняване, губи контрол над МПС, отклонява се вдясно, където се блъска в изчакващ автомобил, а след това и в стълб от контактната мрежа на тролейбусния транспорт. Вследствие на инцидента са пострадали двама пътници от автомобила. Единият от тях (19 г.) е настанен за лечение в Реанимацията на «Св. Анна» с фрактура на таз и разкъсно – контузни рани, няма пряка опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство.


По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 4 са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 29.11. т.г., около 02:20 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в л.а. «БМВ», намиращ се в гр. Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Увреден е целият автомобил. Изгорял е целият автомобил.

На 28.11. т.г., около 12:10 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в л.а. «Хонда», намиращ се на ул. «Пенчо Славейков» в гр. Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е умишлен палеж. Увредена е значителна част автомобила. По случая има образувано досъдебно производство.

На 28.11. т.г., около 13:40 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в л.а. «Фиат», движещ се по пътя Варна – Добрич. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е възникнала техническа неизправност. Увреден е двигателен отсек на автомобила.

На 28.11. т.г., около 10:30 часа, е постъпил сигнал за пожар в кухнята на апартамент, намиращ се в ж.к. «Владислав Варненчик» в гр. Варна. Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Няма пострадали хора. Унищожено е домашно имущество, диван, климатик, опушени са 100 кв. м стени.

– Не са регистрирани пожари без преки материални щети през изминалото денонощие;

– 3 са регистрирани случаи на оказана техническа помощ.

avatar