Полицейска хроника от Варна и региона – 29 май

Полицейска хроника от Варна и региона – 29 май

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 28.05.2019 г.

Разкрити са извършителите на 4 престъпления.

Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през изминалото денонощие.

– На 24.05. т.г., около 01:10 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на А.Д. (27 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си пакетче с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,11 гр. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 22.05. т.г., около 16:15 часа, в с. Тръстиково, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач С.А. (62 г.) от с. Синдел и пътник Й.Й. (24 г.) от същото село, е установено, че вторият мъж държи в себе си пакетче с бяло прахообразно вещество и пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,44 гр. и марихуана с тегло 0,19 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 28.05. т.г., около 22:00 часа, в гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач С.О. (54 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,04 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. С.О. е задържан за срок до 24 часа.

– На 27.05. т.г., около 16:45 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на К.К. (30 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче с кафяво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,11 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:
На 28.05. т.г., е получен сигнал за пожар в туристическа газова бутилка, намираща се в дворно място в с. Пчелник. Причината за инцидента е техническа неизправност. Опушни са 5 кв. м стени.

– 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци и в контейнер за смет;

– 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

Полицейска хроника от Бургас и региона 29 май

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Убиецът от Костенец се самоуби след престрелка с полициятаНА МОРЕТО | Полицейска хроника от Бургас и региона 29 май Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Бургас и региона 29 май

[…] Полицейска хроника от Варна и региона – 29 май […]

trackback
НА МОРЕТО | Убиецът от Костенец се самоуби след престрелка с полицията

[…] Полицейска хроника от Варна и региона – 29 май […]