Полицейска хроника от Варна и региона- 28 ноември

Полицейска хроника от Варна и региона- 28 ноември

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 27.11.2019 г.

Разкрити са извършителите на 5 престъпления.
Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие.
Бързи полицейски производства:
– На 27.11. т.г., около 13:45 часа, в с. Партизани, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Трибал» с водач А.А. (62 г.) от с. Медовец, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред, и след употреба на алкохол с концентрация от 1,57 промила в издишания въздух. По случая са образувани бързи полицейски производства, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 27.11. т.г., около 22:45 часа, в гр. Провадия, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Пежо» с водач К.И. (49 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,87 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 26.11. т.г., около 23:30 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Хонда» с водач Б.С. (40 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,91 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 27.11. т.г., е получен сигнал за кражба на телефон, намиращ се в л.а. «Ауди» в гр. Провадия. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Б.А. (24 г.), местен жител. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 27.11. т.г., около 11:45 часа, в гр. Варна, на кръстовището на ул. «Генерал Цимерман» и ул. «Цар Асен», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «БМВ» М.Я. (45 г.) от Варна, по време на маневра за завой надясно, блъска пешеходец, който пресича пътното платно. Вследствие на инцидента мъжът (45 г.) получава контузия на крак, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 27.11. т.г., около 13:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Република», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Тойота» Г.Д. (38 г.) от Варна, по време на маневра за движение назад, блъска пешеходка, която преминава зад МПС. Вследствие на инцидента жената (78 г.) получава контузия в лумбалната област, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– Не са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие;

– Не са регистрирани пожари без преки материални щети през изминалото денонощие;

– Не са регистрирани случаи на оказана техническа помощ.

avatar