Полицейска хроника от Варна и региона – 28 август

Полицейска хроника от Варна и региона – 28 август

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 27.08.2020 г.

Разкрити са извършителите на 7 престъпления. Регистрирани са 2  ПТП

–    34-годишен мъж от с. Венелин е задържан за срок до 24 ч. и срещу него е започнато досъдебно производство. Лицето е задържано след подаден сигнал, че на 26.08. т.г., около 23:00 ч., в с. Венелин, общ. Д. Чифлик държейки брадва отправил заплахи за убийство спрямо две жени и двама мъже.

–    18-годишен младеж е установен и задържан за срок до 24 ч. и срещу него се води преписка за това, че на 26/27.08.2020 г. от двор на къща в кв. Аспарухово е извършил кражба на малък мотопед с педали. При установяването на лицето мотопеда е намерен и върнат на собственика. След отпадане на основанието за задържане лицето е освободено.

–    На 27.08.т.г., около 18:00 ч., в м-ст „Ален мак“  е извършена полицейска проверка на т.а. „Фолксваген Кади“, управляван от 45-годишен водач, при която е установено, че водача е неправоспособен , управлява МПС в срока на наказването му по административен ред за същото деяние. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е досъдебно производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

–    На 27.08. 2020 г., в 15:20 ч. е съобщено, че по пътя Добрич – Варна, на около 2 км. след разклона за с. Любен Каравелово, общ. Аксаково, 45-годишен водач на л.а. „Хюндай Санта фе“ губи контрол над автомобила, излиза извън платното за движение и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на ПТП-то водачът е починал на място. Образувано е досъдебно производство.

–    На 27.08.2020 г., около 13:30 ч., по пътя Варна – Белослав, на разклона за с. Езерово, 52-годишен водач на т.а. „Митсубиши“ предприема ляв завой, като не пропуска движещ се в посока Варна л.а. „Фолксваген Голф“ вследствие на което настъпва ПТП. В болница са откарани 5 човека, където след прегледи е установено: дете (момче) на 2 години, пътник в л.а. Фолксваген е с фрактура на бедрена кост и контузия на глава, настанен в отделение Ортопедия“; 50-годишна пътничка в л.а. Фолксваген е със съчетана травма ( рана на глава и комоцио, фрактури на пръсти на ръка и крак), настанена в отделение „Реанимация“ без опасност за живота; 57-годишния водач на л.а. „Фолксваген“ е с фрактура на китка и контузии на глава и гръден кош, оказана му е медицинска помощ и е насочен за домашно лечение. Водачът на т.а. „Митсубиши е с травма и рана на глава и контузии на двете колена, а 32-годишен пътник е с контузии на глава, шия, колена и лакът, оказана им е медицинска помощ и са насочени за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство.

II.     По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– На 27.08.2020 г., в 18:13 ч. е съобщено че в приземно помещение на хотел в КК „Златни пясъци“ има пожар. Веднага към мястото са потеглили 3 ППА с екипите им, като до пристигането им, съобразно инструкциите за безопасност, персоналът на хотела е евакуирал гостите – около 200 човека. Екипите на РД ПБЗН са погасили пожара, който е бил в перално помещение – изгоряла е пералня, осветително тяло и малка част от окачен таван. Предполагаема причина за възникването – късо ел. съединение. Няма пострадали хора.

– На 27.08.2020 г., в 13:50 ч. е съобщено, че че на ул. „А. Кънчев“ във Варна гори автомобил. На място е изпратен 1 ППА, екипа на който е погасил горящата предна част на л.а. Мерцедес . От огъня е унищожен двигателния отсек. Предполагаема причина за възникването – късо ел. съединение, извършва се проверка.

–    През последното денонощие са гасени 4 пожара в сухи треви и отпадъци, при които няма нанесени материални щети, техническа помощ е оказвана на 4адреса.

avatar