Полицейска хроника от Варна и региона – 27 октомври

Полицейска хроника от Варна и региона – 27 октомври

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 26.10.2020 г.

Разкрити са извършителите на 3 престъпления.
Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие.
– На 26.10. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фиат» с водач на 41 г., е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 24.10. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 18-годишен мъж от Варна, е установено, че същият държи в себе си две пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,22 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 26.10. т.г., в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Здравец» с водач на 37 г. от с. Неофит Рилски, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред и са му поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 26.10. т.г., във Варна, на ул. «Иван Церов», е възникнало ПТП. 54-годишният водач на л.а. «Субару», по време на движение назад, блъска пешеходец, намиращ се зад автомобила. Вследствие на инцидента мъжът (36 г.) получава контузия на крак, прегледан е и освободен, няма опасност за живота му.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– Не са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие;
– 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти, в отпадъци;
– 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar