Полицейска хроника от Варна и региона- 27 февруари

Полицейска хроника от Варна и региона- 27 февруари

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 26.02.2020 г.

Разкрити са извършителите на 3 престъпления.
Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през посочения период.

– Задържаха мъж от Варна след стрелба с незаконно притежавано огнестрелно оръжие
  На 26.02. т.г., около 15:20 часа, е получен сигнал за това, че след възникнал скандал, 63-годишен мъж произвежда изстрел срещу 36-годишен варненец. Ситуацията се е разиграла в частен дом в централната част на Варна. След проведени незабавни действия по разследване на случая е установено, че извършителят на деянието – Ц.Г. (63 г.) от Варна, не притежава надлежно разрешително за притежание и съхранение на огнестрелно оръжие. Младият мъж не е пострадал. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Окръжната прокуратура в града. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 26.02. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се в ж.к. «Вл. Варненчик». След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършителка на деянието е Р.Т. (29 г.) от Варна, известна на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

– На 24.02. т.г., около 21:20 часа, при извършване на полицейска проверка на Н.И. (44 г.), известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче с кристално вещество, пакетче с бяло прахообразно вещество и три пакетчета с кафеникава прахообразна субстанция. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,11 гр., кокаин – 0,01 гр. и хероин с тегло 0,42 гр.  По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Н.И. е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 26.02. т.г., около 18:45 часа, на ул. «Битоля», е възникнало ПТП. 43-годишната водачка на л.а. «Дачия» Д.В. от Варна, по време на движение, поради движение с несъобразена скорост, застига и блъска л.а. «Рено». Вследствие на инцидента жената получава контузия на глава, прегледана е и настанена за наблюдение в УМБАЛ «Св. Марина», без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 26.02. т.г., около 14:15 часа, е постъпил сигнал за пожар стопанска постройка, намираща се в с. Дръндар. Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са 60 кв. м покривна конструкция, 2 тона зърно и 5 бр. дребен рогат добитък.

На 27.02. т.г., около 00:45 часа, е постъпил сигнал за пожар в т.а. «Ивеко», намиращ в района на Девня. Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е техническа неизправност. Унищожен е целият влекач.

– 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в комин;

– 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar