Полицейска хроника от Варна и региона – 27 август

Полицейска хроника от Варна и региона – 27 август

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 26.08.2020 г.

Разкрити са извършителите на 4 престъпления. Регистрирано е 1 ПТП

–    На 26.08.2020 г., около 08:05 ч., по пътя с. Гроздьово – с. Горен Чифлик е извършена полицейска проверка на л.а. „Опел Зафира“, управляван от 29-годишен водач, при която е установено, че водача управлява МПС след като е бил лишен от това право по административен ред. Образувана е преписка. 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

–    На 26.08. 2020 г., в 11:37 ч. е съобщено, че на жп-прелез с. Ген. Киселово, общ. Вълчи дол, при включена звукова и светлинна сигнализация, 62-годишен водач на трактор с прикачено ремарке преминава през прелеза, при което е блъснат от локомотив на БДЖ. Вследствие на ПТП-то водачът е получил фрактури на череп и двете подбедрици, настанен е в болница с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство. 

II.    По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– На 26.08.2020 г., в 15:34 ч. е съобщено че по пътя Варна – Добрич, в района на Аксаковска панорама, се е запалил товарен автомобил. На място са изпратени 2 ППА, до пристигането им водача успял да погаси горящия двигател на камиона. Вследствие на пожара двигателя е унищожен, спасена е останалата част от камиона и ремарке, натоварено със слънчоглед. 

– На 26.08.2020 г., в 07:49 ч. е съобщено, че край с. Тополи гори барака. На място са изпратени 2 ППА, екипите на които са погасили горенето, но бараката е унищожена, спасени са 2 съседни сгради. Предполагаема причина за възникването – небрежност при боравене с открит огън. 

–    През последното денонощие са гасени 3 пожара в сухи треви и отпадъци, при които няма нанесени материални щети, техническа помощ е оказвана на 2 адреса. 

avatar