Полицейска хроника от Варна и региона- 26 февруари

Полицейска хроника от Варна и региона- 26 февруари

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 25.02.2020 г.

Разкрити са извършителите на 6 престъпления.
Регистрирани са 3 ПТП с 3 пострадали граждани през посочения период.

– Задържаха мъж от с. Попович, прострелял куче в двора на къща в с. Градинарово
  На 25.02. т.г., около 02:45 часа, е получен сигнал за простреляно домашно куче, собственост на 45-годишна жена  от с. Градинарово. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Б.М. (35 г.) от с. Попович, известен на МВР. При претърсване в дома на мъжа са намерени и иззети пушка и пистолет, без надлежни разрешителни за притежание и съхранение на същите. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районната прокуратура в града. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 24.02. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач Е.О. (32 г.) от с. Самуил, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност и след употреба на алкохол с концентрация от 3,10 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 24.02. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Пежо» с водач Д.И. (23 г.) от гр. Белослав, е установено, че същият управлява МПС без поставени регистрационни табели и след употреба на алкохол с концентрация от 2,43 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 22.02. т.г., около 21:50 часа, при извършване на полицейска проверка на Б.Т. (21 г.), известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,08 гр.  По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Б.Н. е задържан за срок до 24 часа.

– На 21.02. т.г., около 16:30 часа, при извършване на полицейска проверка на Н.Д. (22 г.), известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,13 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Н.Д. е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 25.02. т.г., около 07:55 часа, на бул. «Осми Приморски полк», е възникнало ПТП. 36-годишният водач на л.а. «БМВ» Т.Р. от Варна, по време на движение, блъска пешеходка, пресичаща пътното платно. Вследствие на инцидента жената (63 г.) получава фрактура на дясно бедро, комоцио и съмнение за фрактура на ребра, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 25.02. т.г., около 18:20 часа, в района на с. Приселци, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Рено» К.Я. (38 г.) от Долни чифлик, по време на движение, губи контрол над МПС, излиза ляво от пътя и се блъска в крайпътна мантинела. Вследствие на инцидента е пострадала пътничка от автомобила (45 г.), която получава фрактура на гръдна кост, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 25.02. т.г., около 18:45 часа, на ул. «Народни будители», е възникнало ПТП. 62-годишният водач на автобус от масовия градски транспорт А.Т. от Варна, поради неспазване на предимство се налага да употреби рязко спирачки и става причина за падането на пътничка в салона на автобуса. Вследствие на инцидента жената (60 г.) получава контузия на коляно, прегледана е и освободена, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 25.02. т.г., около 18:30 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Нисан», намиращ се на бул. «Христо Смирненски» във Варна. Няма пострадали хора. Причина за инцидента е късо съединение. Унищожена е предната част на автомобила.

– 8 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти, в отпадъци, в стърнище, в комин;

– 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar