Полицейска хроника от Варна и региона – 26 август

Полицейска хроника от Варна и региона – 26 август

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 25.08.2020 г.

Разкрити са извършителите на 5 престъпления. Регистрирани са 3 ПТП

 • 31-годишен мъж от Варна е установен и задържан за срок до 24 ч. и срещу него е започнато досъдебно производство, след като на 25.08.2020 г., в късен следобяд е съобщено от 20-годишна жена, че на 24.08.т.г. е била държана заключена против волята ѝ в частен дом във Варна и спрямо нея е употребена физическа сила. Младата жена е отишла доброволно на адреса на мъжа, с когото до скоро са имали връзка, за да проведат разговор, но е била държана около 6 часа от него там, против волята ѝ.
 • На 24.08. т.г., в хода на оперативно издирвателни мероприятия по досъдебно производство е задържан 33-годишен мъж от Варна, осъждан. При проведени процесуално – следствени действия претърсване и изземване в частен дом в центъра на Варна и в л.а. БМВ са намерени иззети наркотици: хероин с тегло 180,69 гр.; марихуана 1,08 гр. , амфетамин – 0,71 гр. и електронна везна. На лицето е повдигнато обвинение и с постановление на прокурор е задържан за срок до 72 ч.
 • На 25.08. т.г. ,около 09:10 ч. е извършена полицейска проверка на л.а. Шевролет“ управляван от 73-годишен водач, при която е установено, че задната регистрационна табела на МПС е неистинска (не е издадена по надлежния ред). Образувано е досъдебно производство.

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 • На 25.08.2020 г., около 16:35 ч., в гр. Суворово е извършена полицейска проверка на мотопед управляван от 61-годишен водач, при която е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.
 • На 25.08. т.г., около 10:40 ч. в с. Старо Оряхово е извършена полицейска проверка на четириколесно МПС (АТВ) без поставени рег. табели, управлявано от 39-годишен водач, при която е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

 • На 25.08. 2020 г., около 19:00 ч., на ул. „Преслав“ , 44-годишна водачка на л.а. „Хонда CRV при движение назад блъска намиращия се зад МПС 89-годишен пешеходец, който получава контузии на глава, гръдеш кош и десен крак. Настанен в болница за наблюдение, няма опасност за живота му.
 • На 25.08. т.г. ,около 14:55 ч. , на кръстовището на улиците „Г. бенковски“ и „Хр. Попович“ л.а. „ДЕУ управляван от 60-годишен водач блъска на пешеходна пътека 24-годишен пешеходец, който вследствие на удара получава контузии на глава и дясно рамо. Оказана му е медицинска помощ и е насочен за домашно лечение.
 • На 25.08. т.г. , около 18:00 ч. в подземен паркинг на хотел в кк „Св. Св. Конст. и Елена“ 39-годишен водач на мотопед губи контрол над МПС и се блъска в подпорна бетонна колона, вследствие на което е получил травма на крак. Оказана му е медицинска помощ в болница и е насочен за домашно лечение.

II. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

 • в 17:11 ч. на 25 .08. е съобщено, че в стая на апартамент на 7-я етаж в бл. 44 в жк Възраждане е възникнал пожар До пристигането на ППА, огъня е погасен от собствениците. Унищожено е домашно имущество, като предполагаемата причина е небрежност при боравене с открит огън, извършва се проверка.
 • В с. Слънчево, около 14:15 ч. е горял покрив на къща, като пожара е погасен преди пристигането на ППА, предполагаема причина – късо ел. съединение, а по същото време в с. Радан войвода, общ. Вълчи дол е горяла селскостопанска постройка, като предполагаемата причина за възникването на пожара е детска игра. Изгорели са около 4 кв. м. покривна конструкция.
 • През последното денонощие са гасени 6 пожара в сухи треви и отпадъци, при които няма нанесени материални щети, техническа помощ е оказвана на 2 адреса.
avatar