Полицейска хроника от Варна и региона – 24 септември

Полицейска хроника от Варна и региона – 24 септември

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 23.09.2020 г.

Разкрити са извършителите на 3 престъпления.
Регистрирани са 4 ПТП с 6 пострадали граждани през изминалото денонощие.
– На 19.09. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 42-годишен мъж, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си бурканче със суха тревиста маса и кутийка, съдържаща бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 3,61 гр. и кокаин с тегло 0,25 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 23.09. т.г., около 00:10 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Крайслер» с водач на 43 г., местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,22 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 20.09. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 39-годишен мъж, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло прахообразно вещество, и пакетче с кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,07 гр. и хероин с тегло 0,13 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 23.09. т.г., около 06:50 часа, на кръстовището на ул. «Отец Паисий» и бул. «Сливница», е възникнало ПТП. 66-годишният водач на микробус «Фолксваген», по време на движение, извършва завой наляво, не пропуска и блъска пешеходка, която пресича пътното платно на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента жената (64 г.) получава контузии, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

– На 23.09. т.г., около 09:25 часа, на кръстовището на бул. «Трети  март» и ул. «Мургаш», е възникнало ПТП. 76-годишният водач на л.а. «Ланчия», по време на движение, извършва завой надясно, не пропуска и блъска мотоциклет «Хонда», който се движи направо. Вследствие на инцидента водачът на второто МПС (47 г.) получава фрактура на лумбален прешлен, прегледан е и освободен, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

– На 23.09. т.г., около 10:30 часа, на АМ «Хемус», в района на Провадия, е възникнало ПТП. 43-годишният водач на л.а. «Фолксваген», по време на движение, застига и блъска л.а. «Фолксваген». Вследствие на инцидента са пострадали две жени от първия автомобил – на 77 г. и на 76 г., които получават контузии, прегледани са и освободени, без опасност за живота.

– На 23.09. т.г., около 16:00 часа, на кръстовището на бул. «Вл. Варненчик» и бул. «Република», е възникнало ПТП. 58-годишният водач на л.а. «Мерцедес», по време на движение, поради несъобразена скорост, застига и блъска л.а. «Мерцедес», който се движи пред него. От своя страна втория автомобил се измества напред и блъска л.а. «Пежо». Вследствие на инцидента са пострадали водачката на третото МПС (38 г.) и нейната спътничка (41 г.), които получават контузии, прегледани са и освободени, без опасност за живота.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 23.09. т.г., около 19:25 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Нисан», намиращ се на улица в Аксаково. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е възникнала техническа неизправност. Унищожен е двигателен отсек, арматурно табло и предна лява гума.
– 6 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и в изоставен лозов масив, в отпадъци;
– 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar