Полицейска хроника от Варна и региона – 23 юли

Полицейска хроника от Варна и региона – 23 юли

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 22.07.2020 г.

Разкрити са извършителите на 5 престъпления.
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие.
– На 21.07. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се в с. Любен Каравелово. Неизвестно лице е разбило прозорец на магазина и е извършило кражбата на сумата от 100 лв. оборотни пари и цигари на стойност 321 лв. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са 19-годишен мъж и непълнолетно момче (известно на МВР), двамата от същото село. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 22.07. т.г., около 06:55 часа, в Провадия, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач на 46 г. от Акасково, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,53 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 22.07. т.г., около 17:25 часа, в с. Щипско, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач на 26 г. от Вълчи дол, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 18.07. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 28-годишен мъж, е установено, че същият държи в себе си саморъчно свита цигара, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,22 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 18.07. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 23-годишен мъж, е установено, че същият държи в себе си мелничка, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,11 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 22.07. т.г., около 10:50 часа, на ул. «Девня», е възникнало ПТП. 62-годишният водач на т.а. «Скания», по време на движение, при маневра за завой наляво, блъска метална вишка, която пада и удря намиращ се близо пешеходец. Вследствие на инцидента мъжът (69 г.) получава контузии, прегледан е и освободен, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 22.07. т.г., около 12:35 часа, е постъпил сигнал за пожар на покрива на старо изоставено училище, намиращо се в с. Комарево. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 600 кв. м покривна конструкция.

На 22.07. т.г., около 14:40 часа, е постъпил сигнал за пожар във фургон и бали фураж, намиращи се в с. Старо Оряхово. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 600 бали и фургонът.

На 22.07. т.г., около 23:00 часа, е постъпил сигнал за пожар в т.а. «Ман», намиращ се до Ж.П. Гара – Суворово. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието се изяснява. Унищожен е целият автомобил.

– 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти, в отпадъци, в стърнище;

– 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar