Полицейска хроника от Варна и региона – 22 май

Полицейска хроника от Варна и региона – 22 май

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 21.05.2020 г.

Разкрити са извършителите на 8 престъпления. Регистрирани са 2 ПТП

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

– На 20.05.2020 г., в 18:15 ч., от Спешен център – Варна е съобщено, че при тях е постъпил 40-годишен руски гражданин, който съобщил, че малко след 15:00 ч. на 20.05.2020 г., на пешеходна алея в КК „Св. Св. Конст. и Елена“ неизвестен мъж го удря с метална табела в областта на ръцете. При медицинския преглед е установено, че пострадалият е с фрактура и срязано сухожилие на лява ръка. След проведени бързи оперативно – издирвателни действия е установен извършителя на деянието – Т. М., 42 г., от гр. Разград. Лицето е задържано за срок до 24 ч., материалите по случая са докладвани на прокурор при РП – Варна, образувано е досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда.

–    На 20.05.2020 г., около 12:15 ч., на ул. „П. Стайнов“ във Варна лицето А. М., на 44 г., известен на МВР, от Варна е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото , изразяващи се в отправяне на обиди, ругатни и заплахи към две жени. Лицето е задържано за срок до 24 ч., материалите по случая са докладвани на прокурор при РП – Варна, съставен акт по УБДХ, в съдебно заседание на извършителя е наложена административно наказание – глоба.

–    На 21.05.2020 г., е установен и задържан И. А., на 41 г., осъждан, от Варна. Същият, при доставка на кухненско оборудване на частен адрес във Варна, извършил кражба на пари ( около 100 лв.) от собственика на жилището – чужд гражданин, временно пребиваващ в Р България. Лицето е задържано за срок до 24 ч, материалите по случая са докладвани на прокурор при РП- Варна, образувано е досъдебно производство.

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

–    На 18.05.2020 г., около 21:00 ч., в жк „Вл. Варненчик“, в близост до бл. 9, е извършена полицейска проверка на лицето А. И., на 26 г., известен на МВР, от Варна. При проверката лицето доброволно предава: пликче със зелена тревиста маса, 5 и саморъчно свита цигара. Лицето е задържано за срок до 24 ч. Направената експертна справка установява, че веществата са наркотици: метаамфетамин с общо тегло под 1 гр., и марихуана с общо тегло 1,51 гр. По случая се води бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

–    На 18.05.2020 г., около 10,25 ч., зад бл. 25 на бул. „Вл. Варненчик“ е извършена полицейска проверка на лицето Ч. Н., на 20 г., известен на МВР , от Варна, при която той предава доброволно пакетче с бяло кристално вещество и пликче със суха тревиста маса. Лицето е задържано за срок до 24 ч. Направената експертна справка установява, че веществата са наркотици – метаамфетамин с тегло под 1 гр. и марихуана с тегло под 1 гр. По случая се води бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

–    На 19.05.2020 г., около 09:30 ч., на ул. „Доброволци“ във Варна е извършена полицейска проверка на лицето Д. Я., на 22 г., известен на МВР, от с. Константиново. Той доброволно предава пликче със суха зелена тревиста маса. Лицето е задържано за срок до 24 ч. Направената експертна справка установява, че веществото е наркотик – марихуана с тегло под 1 гр. По случая се води бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

–    На 18.05.2020 г., около 12:55 ч. , на ул. „Иван Срацимир“ във Варна е извършена полицейска проверка на лицето М. М., на 40 г., осъждан, от Варна. Той доброволно предава пакетче с кафяво прахообразно вещество. Лицето е задържано за срок до 24 ч. Направената експертна справка установява, че веществото е наркотик – хероин с тегло под 1 гр. По случая се води бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

–    На 21.05.2020 г., около 09,45 ч. в с. Манастир, общ. Провадия е извършена полицейска проверка на л.а. „Опел Аскона“ , с водач С. А., на 54 г., от с.с. Установено е, че автомобила не е регистриран по надлежния ред. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

–    На 19.05.2020 г., около 17,10 ч., след касова зона в голям търговски обект на бул. „Вл. Варненчик“ е задържана В. А., на 24 г., непосредствено след извършване на кражба на козметични продукти. Лицето е задържано за срок до 24 ч., води се преписка, след отпадане на основанието за задържане е освободена.

ПЪТНО – ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

–    На 21.05.2020 г., около 07:20 ч., по пътя с. Разделна – гр. Белослав, водачът на л.а. „Пежо“- М. Т., на 38 г., от Варна губи контрол над автомобила, навлиза в лентата за насрещно движение и допуска ПТП със специален автомобил (частна линейка). Вследствие на ПТП е пострадало 15-годишно момиче – пътничка в специалния автомобил (дъщеря на собственика). От екип на БМП – Белослав момичето е транспортирано до болница „Св. Анна“ във Варна. Установени са контузии на глава и корем, настанена е за лечение  в болницата, няма опасност за живота ѝ.

–    На 21.05.2020 г., около 14:00 ч. , на кръстовището на ул. „В. Петлешков“ с бул. „В. Левски“, 47-годишния Щ. К, водач на л.а. „Форд“ не спазва пътен знак „Б-2“ – „Спри! Пропусни движещия се по пътя с предимство“ и блъска 25-годишен велосипедист. Вследствие на удара велосипедистът получава контузии на рамо, коляно и глава, оказана му е медицинска помощ в болница и е насочен за домашно лечение.

II. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 3 са регистрираните пожари с материални щети през изминалото денонощие:
– На 21.05. т.г., в 18:04 часа, е съобщено за горящ лек автомобил на бул. „Вл. Варненчик“ 167 във Варна. На място е изпратен 1 ППА, които са погасили пожара и са обезопасили автомобила „Ауди А3“ като са отстранили акумулатора и са спрели притока на газ от газовата бутилка. Унищожени са спирачна помпа, въздушен филтър и ел. кабел, спасен е лекия автомобил. Предполагаема причина – техническа неизправност, извършва се проверка.

– На 21.05.2020 г., в 21:00 ч. е съобщено за пожар в разпределително табло за интернет на ул. „Ропотамо“ 5 във Варна. На място е изпратен 1 ППА, който е погасил горенето. Унищожен е проводник., предполагаема причина – късо ел. съединение.  

– На 21.05.2020 г., в 16:04 ч. е съобщено за пожар в стая от къща в гр. Дългопол. На място е изпратил 1 ППА, който е погасил горенето. Унищожен е домакински уред, опушени са около 30 кв. м. стени. Предполагаема причина – късо ел. съединение.

avatar