Полицейска хроника от Варна и региона – 22 август

Полицейска хроника от Варна и региона – 22 август

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА на 21.08.2019 г.

Разкрити са извършителите на 6 престъпления. 

    РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ 

–    На 18.08.2019 г., около 13,45 ч. в жк. „Възраждане“ е извършена полицейска проверка на лицето С. М., на 22 г., от с. Каменар, който доброволно предава пликче с бяло прахообразно вещество. Лицето е задържано за срок до 24 ч., направената експертна справка установява, че веществото в пликчето е наркотик – амфетамино производно с тегло под 1 гр. По случая е образувано досъдебно производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.  

–    На 17.08.2019 г., около 23,30 ч. в жк „Вл. Варненчик“ до бл. 406 е извършена  полицейска проверка на лицето О. С. на 37 г., от Варна, който доброволно предава пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Лицето е задържано за срок до 24 ч., направената експертна справка установява, че веществото в пакетчето е наркотик – амфетамино производно с тегло под 1 гр. По случая е образувано досъдебно производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен. 

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

–    На 21.08.19 г., около 12:50 ч., в гр. Вълчи дол е извършена полицейска проверка на л.а. „Форд Галакси“, управляван от Е. С., на 19 г., от гр. Вълчи дол. При проверката е установено, че лицето управлява МПС след употреба на наркотични вещества – положителна проба за канабис с полеви тест. Лицето е задържано за срок до 24 ч.,образувано е бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор при ВРП, след отпадане на основанието за задържане е освободен. 

–    На 21.08.19 г., около 13:25 ч., в гр. Дългопол е извършена полицейска проверка на л.а. „Сеат Ибиза“, управляван от Д. Д., на 27 г., от гр. Дългопол. При проверката е установено, че лицето управлява МПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без СУ МПС. Лицето е задържано за срок до 24 ч.,образувано е бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор при ВРП, след отпадане на основанието за задържане е освободен. 

–    На 21.08.2019 г., около 16,50 ч., в автобус от градски транспорт, движещ се по линия 148, лицето Н. Л., на 24 г., гражданин на Кипър, постоянно пребиваващ в Р България, след спор със шофьора на автобуса, използвайки аварийно чукче, е счупил едно от страничните панорамни стъкла на автобуса, марка „Мерцедес“. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство за деяние по чл. 216 от НК, след отпадане на основанието за задържане е освободен. 

–    На 16.08.2019 г., около 07:45 ч., на ул. „Кап. Р. Николов“ е извършена полицейска проверка на лицето И. М., на 37 г., от Варна, в който при извършване на обиск в сградата на 01 РУ Варна е намерена суха, тревиста маса. Направената експертна справка установява, че веществото е наркотик – марихуана с тегло под 1 гр. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен. 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

–    На 21.08.2019 г., около 09,40 ч., при движение по бул. „Цар Освободител“, 39-годишен водач на автобус от градския транспорт рязко употребява спирачки, при което 71-годишна пътничка в автобуса пада и получава контузии на кръст и лява ръка. Оказана ѝ е медицинска помощ в болница и освободена за домашно лечение.

–    На 21.08.2019 г., около 17,45 ч., на ул. „Ген. Скобелев“ 11 51-годишен водач на л.а. КИА поради неправилно движение назад блъска намиращия се зад автомобилба 90-годишен пешеходец, който вследствие на удара получава контузия на палец. Прегледан е болница, оказана му е медицинска помощ и е освободен за домашно лечение. 

ХАРАКТЕРНИ СЛУЧАИ : 
–    Служителите на ОДМВР – Варна изясняват обстоятелствата по подаден на 21.08.2019 г., в ранен следобяд, сигнал, че на 20.08.2019 г. , около 03,40 ч. в денонощен магазин на територията на район „Приморски“ две неизвестни лица, след заплаха с предмети, наподобяващи пистолети, са направили опит за грабеж на оборотни пари, но без да вземат нищо са напуснали търговския обект. По случая е образувано досъдебно производство, работата продължава. 

II.    ПО ЛИНИЯ НА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И СПАСЯВАНЕ: . 

–    На 21.08.2019 г., в 18,28 ч. е съобщено за изтичане на газ от л.а. „Мерцедес“, намиращ се на паркинга на централна автогара Варна.  На място е изпратен 2 специализиран автомобил екипът на който е прекратил изтичането на газа и е обезопасил автомобила. Предполагаема причина – техническа неизправност. 

–    През изминалото денонощие са гасени 10 пожара в сухи треви и отпадъци, при който няма нанесени материални щети, техническа помощ е оказвана на 2 адреса. 

Коментари

avatar