Полицейска хроника от Варна и региона – 21 януари

Полицейска хроника от Варна и региона – 21 януари

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 20.01.2020 г.

Разкрити са извършителите на 2 престъпления.
Регистрирани са 3 ПТП с 3 пострадали граждани през посочения период.
 
Бързи полицейски производства:
– На 20.01. т.г., около 00:20 часа, в гр. Белослав, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Пежо» с водач Й.Г. (44 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,46 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 17.01. т.г., около 17:10 часа, в Аксаково, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Рено» с водач В.М. (37 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си саморъчно свита цигара със суха тревиста маса, а в автомобила има пакетче със същото съдържание. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 2,44 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 20.01. т.г., около 00:40 часа, на пътя от с. Звездица за Варна, е възникнало ПТП. Водачката на л.а.  «БМВ» К.К. (19 г.) от Варна, по време на движение, поради несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над МПС и се блъска в скат и дърво, след което се завърта и пада в дере. Вследствие на инцидента жената получава фрактура на ръка, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 20.01. т.г., около 15:00 часа, на кръстовището на ул. «Хаджи Димитър» и бул. «Сливница», е възникнало ПТП. 68-годишният водач на л.а. «Мерцедес», по време на движение, при наличие на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска велосипедист, който се движи по велосипедна алея. Вследствие на инцидента мъжът (64 г.) е получил контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

– На 20.01. т.г., около 20:25 часа, в гр. Варна, на кръстовището на ул. «Христо Самсаров» и ул. «Дрин», е възникнало ПТП. 23-годишната водачка на л.а. «Сеат», по време на движение, при наличие на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска л.а. «Рено». Вследствие на инцидента е пострадала пътничка от втория автомобил (23 г.), която е получила контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 20.01. т.г., е постъпил един сигнал за пожар, горял в ПВЦ контейнер, намиращ се в гр. Варна. Няма пострадали хора. Унищожен е 1 бр. контейнер.

– 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в контейнер за отпадъци, в комини;

– 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Бургас и региона- 21 януари Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Бургас и региона- 21 януари

[…] Полицейска хроника от Варна и региона – 21 януари […]