Полицейска хроника от Варна и региона – 20 януари

Полицейска хроника от Варна и региона – 20 януари

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 19.01.2021 г.

Разкрити са извършителите на 3 престъпления.
Не са регистрирани ПТП с  пострадали граждани през изминалото денонощие.
– На 18.01. т.г., е получен сигнал за кражба от заведение, намиращо се в м-ст «Ракитника» във Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на рекламен трансперант и декорация от затвореното заведение. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е мъж на 52 г., местен жител, известен на МВР. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 19.01. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на 21-годишен мъж, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 16.01. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на 21-годишен мъж, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за метамфетамин с тегло 0,07 грама. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 4 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:
На 19.01. т.г., около 08:05 часа, е постъпил сигнал за пожар в стая от къща, намираща се на ул. «Д-р Иван Селимински». Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е късо съединение в електрическата инсталация на къщата. Унищожени са 50 кв. м покривна конструкция, мебели и електрически уреди, домашно имущество.

На 19.01. т.г., около 08:50 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Мерцедес», намиращ се в с. Градинарово. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е късо съединение. Унищожен е целият автомобил.

На 19.01. т.г., около 13:25 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Мерцедес», намиращ се в гр. Игнатиево. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието са огневи дейности. Унищожен е целият автомобил.

На 19.01. т.г., около 23:40 часа, е постъпил сигнал за пожар в стая от къща и пристройка, намиращи се на ул. «Д-р Иван Селимински». Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието се изяснява. Унищожени са 100 кв. м покривна конструкция, домашно имущество.

– 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци, в контейнер за смет, в комин;

– 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

avatar