Полицейска хроника от Варна и региона – 20 ноември

Полицейска хроника от Варна и региона – 20 ноември

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 19.11.2020 г.

Разкрити са извършителите на 3 престъпления.
Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през изминалото денонощие.
– На 19.11. т.г., е получен сигнал за това, че неизвестно лице е увредило игрален автомат, намиращ се в игрална зала във Варна. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е мъж на 23 г., местен жител, известен на органите на реда. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

– На 19.11. т.г., е получен сигнал за кражба от стопанска постройка, намираща се в гр. Суворово. Неизвестено лице е извършило кражбата на 2 бр. моторни резачки, заваръчен апарат и други инструменти. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е мъж на 23 г., местен жител, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 19.11. т.г., е получен сигнал за кражба от двора на частен дом, намиращ се в с. Каменар. Неизвестено лице е извършило кражбата на различни електрически инструменти. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е непълнолетно момче от селото, известно на МВР. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районната прокуратура във Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 20.11. т.г., около 01:25 часа, е получен сигнал за пожар на терасата на апартамент, намиращ се на ул. «Магнолия». Няма пострадали хора. Причина за възникване на инцидента е неправилно използване на нагревателен уред – забравен включен бързовар. Унищожено е домашно имущество.

– 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през изминалото денонощие – в барака;

– 3 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

avatar